Nieuws

WoTS 2018

04-12-2018

Nieuwe innovaties op onze stand tijdens WoTS 2018.

Met de deelname aan de Tech Award en met de introductie van de Magritek Spinsolve benchtop NMR hadden we zeker niet te klagen over de aandacht van onze bestaande en nieuwe klanten.

De Mini-Chip DSC heeft zijn intrede gemaakt in de analyse markt en behaalde zelfs het podium tijdens de verkiezing van de Tech Award. Na de beurs zijn er diverse demonstraties geweest van deze nieuwe uiterst innovatieve DSC techniek en hebben we aantal nieuwe projecten voor het nieuwe jaar alweer uitstaan. 

Met de Magritek Spinsolve NMR op een prominente plek konden we ons ook verheugen op de aandacht van diverse Universiteiten en Hoge Scholen. Table top benchtop NMR krijgt toch weer steeds meer aandacht en dan met name om de hogere resolutie NMR systemen te ontlasten bij o.a. de diverse Universiteiten. Tevens is de werkwijze simpeler en kunnen de studenten nu alles zelf meten en uitwerken. Dit is zeker ook de toekomst en een benchtop NMR wordt als een parel in ieder QC laboratorium beschouwd. Wij hebben een compleet NMR applicatie centrum hiervoor om uw monsters te testen. 

Veel bezoekers kwamen ook voor de Quant FT-NIR die er in al zijn facetten stond om in mengvoeders, olien en vetten en pasteuze producten te kunnen meten. Sterk punt is het makkelijk kunnen omwisselen door andere modules in te zetten en niet te vergeten het systeem behoeft geen onderhoud over een periode van 10 jaar. 


FT-NIR nu ook in de Cloud

10-09-2018

Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen in non-destructieve analyses in food en feed met FT-NIR kan terecht bij WOTS 2018 op stand E106 in Hal 7 van Anaspec Solutions B.V. 

De geboden oplossingen op het gebied van Fourier Transformatie - Nabij-infraroodspectroscopie zijn tien jaar onderhoudsvrij en bieden hoge nauwkeurigheden en robuuste ijklijnen. Referentiespectra zijn nu ook via de Cloud bereikbaar. Zowel de Lipid Quant als AgriQuant kunnen hiermee worden uitgerust. De Lipid Quant, onderdeel van Anaspecs specialisatie binnen de olie-en vettenbranche, wordt inmiddels wereldwijd analytisch ingezet.

Op de stand laat Anaspec zien welke instrumenten in het applicatielaboratorium gebruikt worden binnen een breed applicatiegebied. Dit loopt van eetbare oliën en mengvoeders tot bouwmaterialen en watermonsters. In het applicatielab zoeken deskundigen praktische oplossing voor analysevraagstukken op het vlak van deeltjesanalyses, FT(N)IR-spectra en NMR-data, dit in overleg met de eindgebruiker.

Op onze stand zal ook een mini-DSC (dynamische caloriemeter) als noviteit worden getoond met een veel snellere responstijd dan gebruikelijk is voor dit soort systemen en die tot 90% minder energie verbruikt.


WoTS 2018 nominatie

10-09-2018

De Mini CHIP DSC 10 genomineerd is om plaats te nemen in de eregalerij tijdens de WoTS 2018

Ons stand nummer 7E106 is en wij in de World of Laboratory staan voor uw vragen. 


Spinsolve in de Benelux

17-07-2018

Na Euromar in Frankrijk presenteert onze gerespecteerde fabrikant Magritek hun benchtop NMR-systemen zowel op de ISHC2018-conferentie in Amsterdam als op de BOSS XVI-conferentie in Brussel. Bezoek deze stand tijdens deze week want er is een werkende demonstratie van de Spinsolve-serie aanwezig. Anaspec Solutions is er trots op samen te werken met Magritek in de Benelux.


Enverdi BOD

09-07-2018

Your BOD results within 48 hours!

Throughout the last decades, the size of the environmental analysis market has been significantly increasing due to a growing public concern regarding natural resources conservation.

Consequently, operating in high-throughput conditions has become a pre-requisite for analytical labs to face the fast growing number of samples. Inspired by the impressive progress in bioanalytics, the company Envolure (AMS Alliance Group) has developed an innovative high-throughput technology, which couples fluorescence detection and worldwide standard 96-well microplate format.

BOD5 (Biological Oxygen Demand in 5 days) is a critical parameter for wastewater treatment monitoring. It is used daily to control the conformity of wastewaters released from urban and industrial treatment plants.

Envolure has developed and validated a strict surrogate to the reference method (EN NF 1899-1) making it possible to obtain BOD5 results in 48 hours (versus 5 days) for many samples.

Afbeeldingsresultaat voor Biochemisch zuurstofverbruik


deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin

 

Klik hier om direct contact met ons op te nemen.        

         

Introductie NIR toepassing in eetbare olien, alsmede voor de biodiesel.

Anaspec introduceert twee concepten voor zowel laboratorium als inline ten behoeve van het analyseren van diverse eigenschappen in Biodiesel. Analysetijden van circa 1,5 uur d.m.v. GC worden tot enkele minuten gereduceerd.

lees meer

Nieuwe online melkcellen voor de zuivelindustrie

Voor de zuivelindustrie heeft de firma Q-Interline de bestaande melkcel verbeterd, deze is nu nog eenvoudiger te onderhouden. Voor meer informatie kunt u ons benaderen via ons contactfomulier.

lees meer

Brookhaven Instruments brengt de NanoBrook op de markt

Brookhaven Instruments heeft de NanoBrook geïntroduceerd voor de analyses in het nano bereik. Alles is nu compleet op het gebied van deeltjesanalyses. U kunt nu studies in peptides, RNA en andere biologische produkten uitvoeren. Kijk naar ons overzicht van onze deeltjes analyses. Voor de goede orde wijzen wij u erop dat wij soms ook in staat zijn om deeltjes analyses voor u uit te voeren in ons applicatie laboratorium.  

 

lees meer