Nieuws

Petrochemie en het gebruik van de NMR techniek

15-09-2021

 

Door de gewenste eindproducten te kunnen maken uit ruwe olie is hydrogenering nodig.  De kosten hiervan, vanwege waterstof, zijn hoog en wil men zoveel mogelijk reduceren. Een simpele en snelle manier om de totale hoeveelheid waterstof in ruwe olie of kolen te bepalen is met een TD-NMR. De belangrijkste parameter wordt met onze TD-NMR bepaald volgens de officiële methodes:

- ASTM D 7171 (Middle Distillate Petroleum products)
- ASTM D 4808 (Light and Middel Destillates, Gas Oils and Residu)
- ASTM D 3701 (Aviation Turbine Fuels)

Daarnaast kunt u tevens de aanwezige wax/paraffine en oliecontent in schalie of oliezand bepalen.


 


Spinsolve NMR

16-06-2021

Deze NMR is geschikt voor op uw R&D afdeling.

De nieuwste versie van deze NMR spectrometer Multi X op tafel helpt chemici met hun dagelijkse onderzoek.
 

Lees hieronder het artikel in de nieuwsbrief van onze fabrikant.

Spinsolve NMR


Natchemische technieken, Extractie en Distillatie

16-06-2021

Voor de geïnteresseerden onder ons, hieronder een PDF bestand voor de al-oude technieken Extractie en Distillatie.

Klik hier om het pdf te lezen

 

 

 

 


Hoge resolutie benchtop NMR nu binnen handbereik en met Autosampler

12-11-2019

Sinds geruime tijd bieden wij NMR toepassingen aan voor de standaard toepassingen in de diverse kwaliteits controle laboratoria.

Met de nieuwe Spinsolve range van Magritek is ons pakket voor benchtop NMR toepassingen enorm uitgebreid. Magritek is een toegewijde fabrikant van deze hoge resolutie benchtop NMR systemen.  De Spinsolve serie is verkrijgbaar in 3 verschillende types en ieder met een ander magneetsterkte namelijk voor 43 MHz, 60 MHz en 80 MHz.

Nieuw is de mogelijkheid om een Autosampler te koppelen aan de spectrometer. Met deze nieuwe Autosampler is het nu mogelijk geworden om 20 verschillende monsters te laten meten en in elke gewenste volgorde en kan worden toegepast op alle Spinsolve modellen. Nu kan er ook s’ nachts doorgemeten worden.

Spinsolve benchtop spectrometers van Magritek en nu met Autosampler

 


Europese NMR verkoop licentie voor Anaspec Solutions BV

10-04-2019

Center of excellence voor benchtop NMR instrumenten

In 2015 is een project opgestart om met diverse partners een benchtop NMR te ontwikkelen voor de Europese markt. Met de ervaringen en marktkennis van Anaspec Solutions werd eenpartner gevonden die al verantwoordelijk is om diverse NMR instrumenten te ontwikkelen voor de Europese markt. Een team van ervaren software en hardware specialisten werden gekoppeld aanhet applicatie team van Anaspec Solutions en een automatiseerder. Gedurende een periode van 3 jaar werd een markt analyse uitgevoerd voor deze benchtop NMR instrumentatie. De markt werd onderverdeeld in de verschillende industrie segmenten waar benchtop NMR een bekend en bruikbaar instrument is. Benchtop NMR systemen worden veelvuldig toegepast in de voedingsindustrie en of de (petro)- chemische industrie.

In bepaalde segmenten is automatisering van de analyse ook meegenomen in het gehele project.


deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin

 

Klik hier om direct contact met ons op te nemen.         

              

Remote Service voor de FT-NIR productlijn.

 Per direct bieden wij onze klanten de mogelijkheid om van onze remote service gebruik te maken. Hiervoor kunt u een klein programma downloaden op de home page door op Remote Service te  klikken. Na installatie op de computer, waarop het instrument is aangesloten, kunt u deze file uitpakken en installeren.

lees meer

Gratis Weende analyse in ongemalen mengvoer

Snelle (Weende) analyse en nog vele andere eigenschappen in ongemalen mengvoer (brokken en biks) en zonder chemicaliën met een onderhoudsvrije FTNIR voor Laboratorium en proces.........kan dat ??

Ja, dat kan.... met het NutriLine concept!

 

lees meer

Nieuwe online melkcellen voor de zuivelindustrie

Voor de zuivelindustrie heeft de firma Q-Interline de bestaande melkcel verbeterd, deze is nu nog eenvoudiger te onderhouden. Voor meer informatie kunt u ons benaderen via ons contactfomulier.

lees meer