MB3000

FTIR is de meest toegepaste methode voor de identificatie van de meeste organische componenten en sommige anorganische componenten. De nieuwe MB3000 is, als opvolger van de BOMEM MB100 en ABB FTLA2000-100 series, de meest stabiele en multi-inzetbare spectrometer. Met de MB3000 zijn de eerste 10 jaar geen onderhoudskosten te verwachten, wat overeenkomt met een besparing van circa 10.000 EUR.

De MB3000 is uitgerust met niet hygroscopische ZnSe optiek en daarmee ongevoelig voor vocht. Anders dan bij de series waarin KBr is verwerkt, is spoelen met droge lucht nu overbodig en kan de optiek van het nieuwe instrument niet meer beschadigd worden. In de oude series en andere bestaande spectrometers worden He-Ne lasers gebruikt, welke na circa 3 tot 5 jaar dienen te worden vervangen. Met de nieuwe MB3000 worden solid-state lasers gebruikt, welke nooit vervangen hoeven te worden.

Met de MB3000 is een verscheidenheid aan toepassingen mogelijk. Zo zijn onder andere PET-films, lotions, emulsies, pasta’s, gassen, coatings en vele andere producten op de MB3000 te analyseren. Met het nieuwe software pakket Horizon Quantify zijn kwantitatieve of kwalitatieve methodes te ontwikkelen.

Principe: 

Voor het opnemen van een infraroodspectrum wordt een kleine hoeveelheid van het te onderzoeken materiaal blootgesteld aan infrarood licht. Infrarood licht beslaat het spectrale gebied van 480 tot 8500 cm-1. De monsterhoeveelheid is circa 5 mg of ter grootte van een punt van circa 1 mm2. Het monster kan met diverse accessoires, Universal Sampling (single of multibounce ATR, Attenuated Total Reflectance), Traditional Sampling (KBr pellets, etc.), Diffuse Reflectance, Gas Analysis, Specular Reflectance en Microscopic Sampling gemeten worden.

In een molecuul zijn atomen met elkaar verbonden door middel van chemische bindingen die met een specifieke frequentie kunnen trillen afhankelijk van soort functionele groep en de plek in het molecuul. Wanneer de energie (frequentie van het infrarood licht) voldoende is om deze trilling (stretching en bending) in gang te zetten kan deze worden gerelateerd aan een overeenkomende specifieke functionele groep. Het aantal specifieke golflengtes van het infrarood licht dat door een materiaal geabsorbeerd kan worden hangt af van het aantal specifieke chemische bindingen dat zich in het molecuul bevindt. Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke fingerprint infraroodspectrum.

Applicaties

Accessoires

Software Horizon 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin

 

Klik hier om direct contact met ons op te nemen.         

              

Nieuwe online melkcellen voor de zuivelindustrie

Voor de zuivelindustrie heeft de firma Q-Interline de bestaande melkcel verbeterd, deze is nu nog eenvoudiger te onderhouden. Voor meer informatie kunt u ons benaderen via ons contactfomulier.

lees meer

De treffende werkwijze van Anaspec Solutions B.V. in beeld gebracht

In het ultramoderne laboratorium van Anaspec Solutions B.V. worden testen uitgevoerd op de diverse analytische technieken. Wij testen op de Smartchem de diverse belangrijke eigenschappen zoals nitriet, nitraat, chloride en ammonium.

lees meer

Gratis Weende analyse in ongemalen mengvoer

Snelle (Weende) analyse en nog vele andere eigenschappen in ongemalen mengvoer (brokken en biks) en zonder chemicaliën met een onderhoudsvrije FTNIR voor Laboratorium en proces.........kan dat ??

Ja, dat kan.... met het NutriLine concept!

 

lees meer