NIR spectrometer voor ongemalen producten

Snelle analyse met onderhoudsvrije FTNIR voor laboratorium en inline oplossingen

Weg met natchemische analyses !

Om primaire natchemische technieken te elimineren is een Fourier Transformation Near InfraRed dé keuze voor het laboratorium en procesomgeving. Geen chemicaliën meer, geen afval, non destructief en snel. Het instrument is als kwalitatieve en kwantitatieve analyse instrument te gebruiken, zowel voor ;in het laboratorium als in het proces. Voor het laboratorium is de NIR tevens uit te breiden met een autosampler.
De FTNIR is een non-destructieve analyse die overal in de industrie zeer interessante toepassingen kent (applicaties).

Geschiedenis

Het hart van deze FT NIR-spectrometer, de gepatenteerde 'Wishbone' interferometer, is door de toenmalige fabrikant BOMEM uitgevonden in de jaren zeventig en er zijn er inmiddels duizenden van over de gehele wereld geïnstalleerd. De beroemde corner cubes komt u o.a. tegen in apparatuur die de ozonlaag scannen, in petrochemische installaties, rookgasinstallatie en natuurlijk alle diverse laboratoria voor de chemische, farmaceutische, voedings en zuivel industrie.

Afbeeldingsresultaat voor aanvraag buttons

 

Meer weten over de FT-NIR mogelijkheden? Klik op de foto en vraag een specialist of bel 0182 304005 !

Hoe werkt het ?

In een molecuul zijn atomen met elkaar verbonden door middel van chemische bindingen die met een specifieke frequentie kunnen trillen afhankelijk van soort functionele groep en de plek in het molecuul. Wanneer de energie (frequentie van het infraroodlicht) voldoende is om deze trilling (stretching en bending) in gang te zetten kan deze worden gerelateerd aan een overeenkomende specifieke functionele groep. Het aantal specifieke golflengtes van het infraroodlicht dat door een materiaal geabsorbeerd kan worden hangt af van het aantal specifieke chemische bindingen dat zich in het molecuul bevindt. Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke fingerprint infraroodspectrum. De trillingen van het molecuul komen in andere golflengte in het electromagnetisch spectrum terug als overtonen. Zo zijn er diverse overtonen die overeenkomen met een bepaalde functionele groep in de verbinding, echter de signalen zijn zeer laag. Aangezien er een lineair verband (Wet van Lambert-Beer) staat tussen de extinctie en de weglengte zal bij een zeer lage extinctie de weglengte toenemen. Groter weglengtes generen dus andere en makkelijke monsternametechnieken, dit in vergelijking bij de ATR techniek van de FT-IR. Multivariate software verzorgen de verdere calculatie van het model.

Toepassingen

Bekende FT(N)IR toepassingen zijn, het joodgetal, vrije vetzuur gehalte, peroxidegetal, vochtgehalte, vet, eiwit en droge stof en voor petrochemische en chemische eigenschappen cloudpoint, pourpoint, RON, MON, isocyanaatgehalte, hydroxylgetal, zuurgetal, etc.

Ofwel zonder enige voorbewerking en/of chemicaliën kunnen meerdere parameters in zowel vloeistoffen als poeders in één spectrum geanalyseerd worden. De methode is snel (circa 1 minuut) en operator onafhankelijk, dus iedereen kan de analyse uitvoeren. De resultaten zijn direct door te linken naar een controlekamer of LIMS systeem.

Uw product

Specifieke vragen of advies nodig?

Klik hier om direct contact met ons op te nemen.

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin

 

Klik hier om direct contact met ons op te nemen.         

              

Gratis Weende analyse in ongemalen mengvoer

Snelle (Weende) analyse en nog vele andere eigenschappen in ongemalen mengvoer (brokken en biks) en zonder chemicaliën met een onderhoudsvrije FTNIR voor Laboratorium en proces.........kan dat ??

Ja, dat kan.... met het NutriLine concept!

 

lees meer

Nieuwe online melkcellen voor de zuivelindustrie

Voor de zuivelindustrie heeft de firma Q-Interline de bestaande melkcel verbeterd, deze is nu nog eenvoudiger te onderhouden. Voor meer informatie kunt u ons benaderen via ons contactfomulier.

lees meer

Remote Service voor de FT-NIR productlijn.

 Per direct bieden wij onze klanten de mogelijkheid om van onze remote service gebruik te maken. Hiervoor kunt u een klein programma downloaden op de home page door op Remote Service te  klikken. Na installatie op de computer, waarop het instrument is aangesloten, kunt u deze file uitpakken en installeren.

lees meer