Taalkeuze:

Zuivelindustrie

Anaspec Solutions zit al jaren in de zuivelindustrie en heeft diverse modellen en instrumenten om hierin te meten. Anaspec meet in de zuivel diverse toepassingen zoals melk, melkpoeder, wey, boter etc. Zo bepalen wij bijvoorbeeld het vast vetgehalte met een NMR of bepalen wij chemische parameters als vet, vocht, as en droge stof met een FTNIR. Bij onze online FTNIR-oplossingen maken wij als enige firma gebruik van teflon in plaats van glas, kwarts of saffier. Tevens heeft Anaspec de gepatenteerde DairyQuant GO. Dit is een FT-NIR die eenvoudig met een pipet de melk of room kan opzuigen voor een betrouwbare herhaalbare meting. Hiernaast meten wij kazen boven de lopende band met onze Diode Array NIR analysers.
Ook leveren wij apparatuur voor de natchemische technieken. Kortom Anaspec Solutions is niet meer weg te denken in de zuivelindustrie en onze apparatuur is door het hele land bij zuivelproducenten en laboratoria te vinden.
Hieronder zullen we een paar voorbeelden uit de praktijk toelichten.

 

De DairyQuant GO voor de bepaling van vet in melk 

In de zuivelindustrie is de bepaling van het vetgehalte in melk zeer belangrijk. Het vetgehalte bepaald namelijk de kwaliteit van de melk en is een kostenpost waar erg op bespaard kan worden als deze constant gemonitord wordt. Hiervoor gebruiken veel zuivelproducenten onze FTNIR de DairyQuant GO. Dit is een non destructieve analyse die snel en eenvoudig gedaan kan worden om alle parameters van melk binnen een minuut te bepalen. Deze meting wordt gedaan met een pipet waarmee de melk opgezogen en geseald wordt, waarna het sample direct in de FTNIR spectrometer geplaatst en gemeten kan worden. Deze gepatenteerde techniek is onderhoudsvrij en verreist geen onderhoud en schoonmaken doordat de melk niet door het apparaat word gepompt. Anaspec heeft al veel ervaring in de melkindustrie en plug en play modellen. De DairyQuant GO is dus de (Anaspec) Solution voor melkproducenten.
 


 

Boter, melkpoeder en room op één apparaat met FTNIR

De wet reguleert het vocht- en vetgehalte in boter. Om de winst te maximaliseren wil de producent zo dicht mogelijk bij de opgelegde waarden zitten. Dit is moeilijk met de ouderwetse chemische methode aangezien een meting lang duurt en hoogopgeleid personeel verreist. Dit kan allemaal vermeden worden met één FTNIR apparaat. Op onze Quant kunnen wij voor verschillende toepassingen binnen 30 seconden van accessoire wisselen. Hierdoor kunnen wij op 1 FTNIR spectrometer zowel boter, room, melkpoeder meten. Hierin zijn wij uniek en dit bespaart de klant de aanschaf van een extra apparaat.  Voor melkpoeder en boter gebruiken wij de petrischaal accessoire, voor room en wey het potje of de pipet. 
 


 

Kazen boven de lopende band met Diode Array NIR

De belangrijkste parameter in kaas is het vochtgehalte. Dit is belangrijk voor de regelgeving, maar ook de rijpheid en de smaak. Dit is samen met vet, zout en ph te meten boven de lopende band met een Diode Array NIR. De Diode Array NIR wordt met een beugel boven de lopende band gehangen en de spot op de kazen gericht. De gemeten spectra's worden tegelijkertijd gecorrigeerd door middel van de laser die de afstand tussen de spot en het apparaat bepaalt. Hierdoor wordt dus gelijk voor het hoogteverschil tussen verschillende soorten kazen gecorrigeerd. Het voordeel van in-line meten tijdens productie is dat je real time kan bijsturen tijdens het productieproces en sneller kan ingrijpen. De bepaling van het zoutgehalte is hiernaast een moeilijke langdurige chemische analyse op het laboratorium en om die reden is een NIR, na een kalibratie, dus de oplossing.

Bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

 

Neem contact op

Nieuw: DairyQuant GO

Sinds jaar en dag zijn er instrumenten die dagelijks analyses in vloeibare zuivelproducten uitvoeren. Gewend als we zijn moet er met pompjes en chemicaliën gewerkt worden en zijn er diverse controle routines ingebouwd waardoor de operators steeds moeten wachten.

Spinsolve in de Benelux

Na Euromar in Frankrijk presenteert onze gerespecteerde fabrikant Magritek hun benchtop NMR-systemen zowel op de ISHC2018-conferentie in Amsterdam als op de BOSS XVI-conferentie in Brussel. Bezoek deze stand tijdens deze week want er is een werkende demonstratie van de Spinsolve-serie aanwezig.

Meten tijdens de productie van chips

De Zeiss online NIR analyzer geeft een optimale controle tijdens de productie van chips. Meet verschillende parameters zoals, vocht, zout, kleur en nog veel meer tegelijk en continue.

Anaspec: meetbaar beter

Anaspec Solutions B.V. is opgericht om tot meer adequate en klantgerichte oplossingen te kunnen komen. Wij bieden een breed scala van oplossingen aan, van natchemische, primaire technieken tot aan specialistische instrumentele technieken, voor zowel het laboratorium als het proces. Anaspec ondersteunt de klant van installatie tot gebruik. Met recht van A tot Z.

 

 


Contact opnemen met Anaspec

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

:
:
:
:
:

* velden voorzien van een * zijn verplicht in te vullen

Anaspec Solutions B.V.
Coenecoop 3C5
2741 PG Waddinxveen

Email: [email protected]
Tel: (+31) (0)182 304005

Follow us

LinkedIn

 

© 2013 - 2024 Anaspec | Realisatie: De Goudse Wolf