Voedsel voor de mens 

Inleiding:

Voedsel voor mens en dier, daar hebben we op verschillende pagina's op deze website al heel veel over verteld. Toch kun je daar niet volledig in zijn, omdat er zoveel verschillende producten zijn die gegeten kunnen worden en dus geanalyseerd. 

Zowel mens als dier hebben een uitgebalanceerde voeding nodig die alle essentiële voedingsstoffen bevatten: eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. Het kiezen van het juiste voedsel voor mens en dier is belangrijk om gezond en vitaal te blijven.

Heeft u een product dat u wilt analyseren die wij op onze website niet genoemd hebben, dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Een haalbaarheidsstudie behoort bij ons zeker tot de mogelijkheden.

 

Welke analysetechnieken kunt u gebruiken bij voedsel:

Eigenlijk al onze analysetechnieken, net wat u meten of weten wilt. Aangezien al deze technieken apart behandeld zijn op deze website, volstaan we met een link.

- Primaire- en Natchemische technieken zoals Kjeldahl, Soxhlet, Twisselmann en Randall

- FT-NIR en Diode Array NIR

- NMR
 

Als voorbeeld:

Suiker met een FT-NIR

Met een FTNIR kan je snel en kosteenvoudig componenten zoals Pol, Brix en de Pol/Brix verhouding meten in suiker oplossingen/emulsies van suikerbieten of rietsuiker. De natchemische analyse, met name de Pol/Brix verhouding, waarbij de Pol en Brix waarde los geanalyseerd moeten worden voor de berekening is erg tijdrovend en verreist ervaren chemici. Met een FTNIR worden deze drie parameters eenvoudig binnen een minuut in het voorverwarmde sample bepaald. Dit voorverwarmen duurt ook maar één minuut en kan op hetzelfde instrument. De FTNIR heeft hiernaast het voordeel dat deze eenvoudig in bediening (geen chemici verreist, wat voor de chemici meer tijd voor productoptimalisatie vrijmaakt) is en in productie (of zelfs inline!!) geplaatst kan worden.

 

Contact:

Neem vandaag nog contact met ons op.

 

 

  

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

 

Neem contact op

De beurs WOTS 2024 is van 24 t/m 27 september

In-line meten, dat kan op vele manieren!

Met FT-NIR meten in de voedingsindustrie?

Anaspec: meetbaar beter

Anaspec Solutions B.V. is opgericht om tot meer adequate en klantgerichte oplossingen te kunnen komen. Wij bieden een breed scala van oplossingen aan, van natchemische, primaire technieken tot aan specialistische instrumentele technieken, voor zowel het laboratorium als het proces. Anaspec ondersteunt de klant van installatie tot gebruik. Met recht van A tot Z.

 

 

Anaspec Solutions B.V.
Coenecoop 3C5
2741 PG  Waddinxveen

Email: [email protected]
Tel: +31 (0)182 304005

BTW: NL8511.70.754.B01

KVK: Handelsregister Rotterdam 54116066

Follow us

LinkedIn

 

© 2013 - 2024 Anaspec | Realisatie: De Goudse Wolf