Taalkeuze:

Plastic en Fibers

Anaspec solutions meet veell verschillende parameters in de plastic en fiber industrie. Zo kunt u  denken aan de bepaling van het vochtgehalte van kunstof korrels boven de lopende band of aan de karakterisatie van de eigenschappen met een DSC of een (FT)NIR. Wij bevinden ons in diverse laboratoria en helpen de klant graag verder met specifieke oplossingen.  De plastic industrie is altijd in ontwikkeling en het is belnagrijk zodat de analyse apparatuur dit ook blijft. Hierom zijn wij binnen Anaspec altijd bezig met het vernieuwen van meetmethoden en het zoeken naar oplossingen. Als u meer wilt weten  of een advies wilt voor u bedrijf neem dan vrijblijvend contact op. Dan komen wij graag bij u op het lab langs voor een afspraak over de mogelijkheden.
 


 

Kunstofkorrels boven de lopende band met de Zeiss Corona Proces DA Array

Bij de productie van kunstof voor bijvoorbeeld autos is droogstof/vocht een erg belangrijke parameter om tijdens het productieproces te monitoren. Dit zorgt ervoor dat de stevigheid, het plak, en het thermisch gedrag van het plastic tijdens productie bijgestuurd kan worden. Dit meten wij met de Zeiss Corona Proces Diode Array.

Dit is een NIR Diode array die boven de lopende band gemonteerd is. Bij deze diode array is een afstandsensor ingebouwd zodat de NIR spectras gecorrigeerd kunnen worden voor de afstand tot de korrels en de productie. Deze afstand kan namelijk tijdens productie tusssen verschillende soorten of kleinere batches erg varieren. Per minuut meten wij 400 spectras, deze spectra worden verwerkt en data hieruit gemiddeld. De gemeten parameters zoals het vochtgehalte, bestandelen en dergelijke kunnen de procesoperators direct uitlezen zodat er tijdens een batch eenvoudig en snel bijgestuurd kan worden.

Een andere toepassing is bijvoorbeeld medische pillen in de farmateutische industrie. Deze pillen kunnen ook boven de lopende band met een spot bepaald worden zodat hierut het vocht of bestanddelen direct bepaald kunnen worden. Wilt u meer informatie of wilt u weten wat bij de mogelijkheden zijn in line te meten, neem dan vrijblijvend contact op.

 

 

 

 

Bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

 

Neem contact op

Meten tijdens de productie van chips

De Zeiss online NIR analyzer geeft een optimale controle tijdens de productie van chips. Meet verschillende parameters zoals, vocht, zout, kleur en nog veel meer tegelijk en continue.

Spinsolve in de Benelux

Na Euromar in Frankrijk presenteert onze gerespecteerde fabrikant Magritek hun benchtop NMR-systemen zowel op de ISHC2018-conferentie in Amsterdam als op de BOSS XVI-conferentie in Brussel. Bezoek deze stand tijdens deze week want er is een werkende demonstratie van de Spinsolve-serie aanwezig.

Nieuw: DairyQuant GO

Sinds jaar en dag zijn er instrumenten die dagelijks analyses in vloeibare zuivelproducten uitvoeren. Gewend als we zijn moet er met pompjes en chemicaliën gewerkt worden en zijn er diverse controle routines ingebouwd waardoor de operators steeds moeten wachten.

Anaspec: meetbaar beter

Anaspec Solutions B.V. is opgericht om tot meer adequate en klantgerichte oplossingen te kunnen komen. Wij bieden een breed scala van oplossingen aan, van natchemische, primaire technieken tot aan specialistische instrumentele technieken, voor zowel het laboratorium als het proces. Anaspec ondersteunt de klant van installatie tot gebruik. Met recht van A tot Z.

 

 


Contact opnemen met Anaspec

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

:
:
:
:
:

* velden voorzien van een * zijn verplicht in te vullen

Anaspec Solutions B.V.
Coenecoop 3C5
2741 PG Waddinxveen

Email: [email protected]
Tel: (+31) (0)182 304005

Follow us

LinkedIn

 

© 2013 - 2024 Anaspec | Realisatie: De Goudse Wolf