Taalkeuze:

Olie- en Biodieselindustrie

Anapec Solutions heeft verscheidene spectrometers staan in de olie industrie en heeft modellen voor al uw toepassingen door jaren ervaring. Anaspec Solutions meet olie en vetten met de FTNIR techniek, in-line en op het laboratorium. Flashpoint volgens ASTM en/of Cetane in diesel hebben een compleet andere aanpak nodig dan de hydroxyl bepalingen in een chemische fabriek. De chemische industrie maakt vaak ook gebruik van grondstoffen afkomstig van de petrochemische industrie en produceert hiermee een veel breder scala aan producten. Wij zijn bekend met beide segmenten en hebben analytische toepassingen voor kunststof en vezels, maar ook voor verf, pigmenten en kleurstoffen.

Anaspec Solutions kan in haar eigen laboratorium of op locatie specifieke applicaties verder uitwerken die daarna kunnen worden geïnstalleerd op locatie van de klant. Onze uitgebreide database voor FTNIR-modellen en de vele uitgewerkte NMR-toepassingen zijn een goede basis voor vele applicaties. Kortom, mochten er speciale wensen zijn dan staan wij voor u klaar en zullen onze achternaam “Solutions” zeker waar maken!

 

Hieronder zullen we een paar van onze voorbeelden in de olie -en biodieselindustrie toelichten:

 Biodiesel met een FTNIR

Bij de productie van Biodiesel worden veel componenten die snel en nauwkeurig bepaald kunnen worden met FTNIR. Hierbij kunt u denken paarameters zoals vet, joodgetal, zuurgraad, vochtgehalte, mono- di-en triglyceriden. Deze zijn belangrijk om in kaart te brengen tijdens de katalisatie en productie om kosten te besparen en kwaliteit en productie te verhogen. Wij zijn op het lab te vinden in de gehele biodieselindustrie en hebben een groot assortiment van modellen. Hierbij kunt u denken aan diverse toepassingen zoals dierlijk vet, plantaardige oliën, soja, koolzaad algen en ucos.  Kortom als u iets wilt bepalen in de biodiesel of interresse heeft in een demo.
 


 

Olie, UCO's  en vetten 

Met FTNIR kunnen snel en kost effiecent parameters in Olie, UCO's of vetten bepaald worden zoals joodgetal, FFA, OH, water, ph en oxidatiegraat. Voor een meting wordt het sample verwarmd naar een vooraf ingestelde temperatuur (meestal rond 75 graden celcius) waarna er door het sample gemeten wordt. Dit meting duurt een minuut nadat het sample op temperatuur is gekomen. Tevens kunnen er op het apparaat 8 vials geplaatst worden zodat de overige samples tijdens de huidige meting verhit kunnen worden. De chemische bepaling van deze parameters is duur door de chemicalien en tijdrovend. Een FNTIR instrument kan gebruikt worden door operators en verreist niet chemici, waardoor er meer vrij komt voor productoptimalisatie. De agriquant wordt vaak gebruikt op het lab, maar tevens heeft een Anaspec een optie om dit inline te meten. Voor meer informatie of advies neem vrijblijvend contact op. Tevens kunt u bij ons op het lab komen om verschillende oile samples te testen als een proef of concept. 
 


SolidFat gehalte met de Specfit 

In de zuivelindustrie wordt de Specfit gebruikt om van margarine het SolidFat gehalte te bepalen. Dit is belangrijk voor de producent om te bepalen hoe veel van het vet tijdens productie los kan komen om kosten te besparen. Dit wordt bepaald door middel van een snelle meting op het laboratorium. Hiervoor word een sample in een reageerbuis gestopt wat hierna in de Specfit gemeten wordt.

Deze meting duurt maar een minuut en geeft gelijk opheldering voor productie. Aangezien NMR een non destructieve methode is, is dit sample hierna nog goed te gebruiken. Wilt u een test of een demonstratie voor u product laat het graag weten.
 Avivage oliën op garen

Bij de productie van kunstgras of garen wordt er altijd een dunne filmlaag van olie aangebracht. Deze filmlaag wordt op de kunststofgaren aangebracht om de statische oplading te verminderen en de verwerkingseigenschappen van het garen te verbeteren. Tevens zorgt deze filmlaag op het garen ervoor dat de garen waterafstotend zijn en dat de slijtage vermindert. In de kunstgrasindustrie wordt deze avivage-olie ook wel spin oil genoemd. De dikte en de eigenschappen van deze laag zijn per toepassing verschillend en voor de producent erg belangrijk. Om de parameters van deze oliën te bepalen wordt een NMR gebruikt. Wij gebruiken hier de NMR van Specfit voor, hiermee wordt het oliegehalte en het vetgehalte eenvoudig en snel gemeten.

Bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

 

Neem contact op

Nieuw: DairyQuant GO

Sinds jaar en dag zijn er instrumenten die dagelijks analyses in vloeibare zuivelproducten uitvoeren. Gewend als we zijn moet er met pompjes en chemicaliën gewerkt worden en zijn er diverse controle routines ingebouwd waardoor de operators steeds moeten wachten.

Meten tijdens de productie van chips

De Zeiss online NIR analyzer geeft een optimale controle tijdens de productie van chips. Meet verschillende parameters zoals, vocht, zout, kleur en nog veel meer tegelijk en continue.

Spinsolve in de Benelux

Na Euromar in Frankrijk presenteert onze gerespecteerde fabrikant Magritek hun benchtop NMR-systemen zowel op de ISHC2018-conferentie in Amsterdam als op de BOSS XVI-conferentie in Brussel. Bezoek deze stand tijdens deze week want er is een werkende demonstratie van de Spinsolve-serie aanwezig.

Anaspec: meetbaar beter

Anaspec Solutions B.V. is opgericht om tot meer adequate en klantgerichte oplossingen te kunnen komen. Wij bieden een breed scala van oplossingen aan, van natchemische, primaire technieken tot aan specialistische instrumentele technieken, voor zowel het laboratorium als het proces. Anaspec ondersteunt de klant van installatie tot gebruik. Met recht van A tot Z.

 

 


Contact opnemen met Anaspec

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

:
:
:
:
:

* velden voorzien van een * zijn verplicht in te vullen

Anaspec Solutions B.V.
Coenecoop 3C5
2741 PG Waddinxveen

Email: [email protected]
Tel: (+31) (0)182 304005

Follow us

LinkedIn

 

© 2013 - 2024 Anaspec | Realisatie: De Goudse Wolf