Taalkeuze:

Compost en Dekaarde

 

Inleiding:

Voor de agrarische industrie levert Anaspec Solutions instrumenten voor op uw laboratorium en voor inline meten boven de lopende band om zo een breed scala van parameters in Compost en Dekaarde te bepalen. 

Compost en Dekaarde kun je meten met Natchemische- en Primaire technieken, Diode Array NIR of met de FT-NIR techniek. 

Voor op uw laboratorium gebruikt u de FT-NIR of de Natchemische- en Primaire technieken.

Voor in uw procesomgeving de FT-NIR of Diode Array NIR.

Twee accessoires op onze FT-NIR spectrometer zijn geschikt voor het meten van Compost en Dekaarde. De bottle sampler of de spiral sampler. Deze zijn ontwikkeld om het monster te laten draaien tijdens de meting. Dit zorgt ervoor dat de inhomogeniteit van het monster verminderd wordt en er over een veel groter oppervlak gemeten wordt. Met deze metingen kan de kwaliteit gewaarborgd worden en de productie versneld. Voor veel van dit soort toepassingen heeft Anaspec Solutions ook al modellen ontwikkeld en is het beginnen meten plug en play. 

De samenleving vraagt om hoog kwaliteit voedsel dat wordt geproduceerd op een duurzame wijze.  Hiervoor is het voor producenten belangrijk om parameters in de compost en dekaarde te kunnen meten. Dit zorgt ervoor dat de grond aangepast kan worden voor de juiste toepassing.  De parameters in grond werden vroeger alleen bepaald op de natchemische methode, dit kostte veel tijd en chemici om de analyses uit te voeren. Tegenwoordig kan dit snel en eenvoudig bepaald worden met een FT-NIR spectrometer. Een FT-NIR meet een sample binnen één minuut en de handeling is ook uit te voeren door operators.  Anaspec Solutions heeft ervaring met verschillende type grondanalyses voor diverse toepassingen. 

Bij compost is het belangrijk om het ammoniak en stikstofgehalte te meten. Dit geeft namelijk informatie over de mate waarin het compost composteert, wat aangeeft hoever het proces verlopen is. Het ammoniak en stikstofgehalte wordt hiervoor bij veel bedrijven bepaald met Kjeldahl apparatuur op het laboratorium. Het monster wordt verhit en geëxtraheerd zodat het ammoniakgehalte hieruit bepaald kan worden.

  

 

 

Onze Diode Array NIR van Carl Zeiss AG is te plaatsen in de pijplijn, boven de lopende band of op een andere gewenste plek in het proces en kan dezelfde parameters meten als onze FT-NIR. 

 

 

Principe van NIR Spectroscopie:

FT-NIR spectroscopie benut het nabij-infraroodgebied van het elektromagnetische spectrum om het product te analyseren. Doordat organische moleculen, maar ook water nabij-infrarood licht absorbeert, kunnen wij in compost en dekaarde nauwkeurige kwantitatieve informatie over de chemische samenstelling van deze producten bepalen.


Parameters waar wij meetmodellen voor hebben:

  • Stikstof (N)
  • Ammoniak (NH4)
  • Vocht
  • As
  • pH
  • Fibers zoals: ADF, NDF en Crude Fiber

 

Hoe Het Werkt:

  • 1. Monstervoorbereiding: Een representatief monster wordt genomen uit een batch. 
  • 2. Spectrum opnemen: De FT-NIR of DA NIR spectrometer verzamelt spectra door nabij-infrarood licht op het monster te schijnen.
  • 3. Kalibratie: Kalibratiemodellen zijn of worden ontwikkeld met behulp van geavanceerde chemometrische technieken op basis van referentieanalyses in een laboratorium van representatieve monsters. 
  • 4. Voorspelling: Eenmaal gekalibreerd, voorspelt het FT-NIR of DA NIR spectrometer de concentraties van belangrijke parameters in onbekende monsters. Dit alles nauwkeuriger en supersnel, zonder dat het monster verloren gaat. 

Meer informatie over de FT-NIR analyse techniek? Klik dan hier! 

Conclusie:

Onze NIR spectroscopie-oplossing biedt ongeëvenaarde snelheid, nauwkeurigheid en efficiëntie in compost en dekaarde analyse.
Atline of in het lab met onze 10 jaar onderhoudsvrije FT-NIR met roterende pot of spiral sampler voor de beste representatieve meting tot 325 cm2 en inline met een 2 jaar onderhoudsvrije Diode Array NIR.
Of u nu een compost fabrikant of onderzoeker bent, onze technologie stelt u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en formuleringen te optimaliseren voor verbeterde compost en dekaarde prestaties.

Neem contact op!

Wilt u meer weten over onze genoemde technieken en het meten van parameters in uw grondstoffen en eindproducten?

Klik dan hier om ons een e-mail te sturen.

 

Bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

 

Neem contact op

In-line meten, dat kan op vele manieren!

De beurs WOTS 2024 is van 24 t/m 27 september

Meten tijdens de productie van chips, patat en andere aardappelproducten

Anaspec: meetbaar beter

Anaspec Solutions B.V. is opgericht om tot meer adequate en klantgerichte oplossingen te kunnen komen. Wij bieden een breed scala van oplossingen aan, van natchemische, primaire technieken tot aan specialistische instrumentele technieken, voor zowel het laboratorium als het proces. Anaspec ondersteunt de klant van installatie tot gebruik. Met recht van A tot Z.

 

 


Contact opnemen met Anaspec

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

:
:
*:
:
:

* velden voorzien van een * zijn verplicht in te vullen

Anaspec Solutions B.V.
Coenecoop 3C5
2741 PG  Waddinxveen

Email: [email protected]
Tel: +31 (0)182 304005

BTW: NL8511.70.754.B01

KVK: Handelsregister Rotterdam 54116066

Follow us

LinkedIn

 

© 2013 - 2024 Anaspec | Realisatie: De Goudse Wolf