Taalkeuze:

Compost en potgrond


Compost, potgrond, dekaarde, gras, kuilgras, mais, granen etc.

Voor de agrarische industrie levert Anaspec Solutions instrumenten voor op uw laboratorium en inline boven de lopende band om een breed scala van parameters te bepalen.  Deze parameters zijn te meten in (pot)grond, mest, compost, gras, kuilgras, mais etc. Twee accessoires op onze FTNIR spectrometer zijn hiervoor geschikt. De bottle sampler of spiral sampler, deze zijn ontwikkeld om het monster te laten draaien tijdens de meting. Dit zorgt ervoor dat de inhomogeniteit vanhet monster verminderd wordt en er over een groter oppervlak gemeten wordt. Met deze metingen kan de kwaliteit gewaarborgd worden en productie versneld. Voor veel van dit soort toepassingen heeft Anaspec Solutions ook al modellen ontwikkeld en is het meten plug en play. 

Natuurlijk hebben wij ook de natchemische toepassingen zoals de Kjehdal en de Soxhlet. Hieronder zullen we enkelen toelichten.  Heeft u een bijzondere - of andere toepassing of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!
 Ammoniak en stikstof in compost met de Soxhlet

Bij compost is het belangrijk om ammoniak en het stikstofgehalte te meten. Dit geeft namelijk informatie over de mate waarin het compost composteert, wat aangeeft hoever het proces verlopen is. Het ammoniak en stikstofgehalte wordt hiervoor bij veel bedrijven bepaald met een Soxhlet op het laboratorium. Bij een Soxhlet wordt het sample verhit en geëxtraheerd zodat het ammoniakgehalte hieruit bepaald kan worden. De Soxhlet leidt tot een volledige extractie van het ammoniak en kan afhankelijk van de opstelling meerdere samples naast elkaar automatisch meten.  

 Bepaling van parameters in potgrond met een FTNIR

De samenleving vraagt om hoog kwaliteit voedsel dat wordt geproduceerd op een duurzame wijze.  Hiervoor is het voor potgrondproducenten belangrijk om parameters in de grond zoals de voedingstoffen, vocht en as accuraat te meten. Dit zorgt ervoor dat de grond aangepast kan worden voor de juiste toepassing.  De potgrond werd vroeger bepaald op de natchemische methode, dit kostte veel tijd en chemici. Tegenwoordig kan dit snel en eenvoudig bepaald worden met een FTNIR spectrometer. Een FTNIR meet een sample binnen één minuut en is ook uit te voeren door operators. Dit geeft de chemici meer tijd om onderzoek te doen naar productie verbeteringen. Anaspec Solutions heeft ervaring in verschillende type grond voor diverse toepassingen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan potgrond, dekaarde of grond voor voedselproductie.

 


Meten tijdens het mesten met een NIR Diode Array

Anaspec Solutions heeft de Corona Process NIR Diode Array van producent Zeiss. Dit is een NIR spectrometer met een spot die vaak gebruikt wordt om parameters in-line tijdens productieprocessen te meten. Een andere toepassing is het meten tijdens het bemesten. Hierbij wordt de Corona Process met een beschermingskap op de bemestingstractor bevestigd. Hierdoor kan tijdens het mesten mee gekeken worden naar de mate van verspreiding van de mest. Tegelijkertijd kunnen de parameters van de grond bepaald worden. Hiermee wordt de bemesting beter en de tijd van meten op het laboratorium bespaard. Een win-win situatie.

 

 

 

Bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

 

Neem contact op

Spinsolve in de Benelux

Na Euromar in Frankrijk presenteert onze gerespecteerde fabrikant Magritek hun benchtop NMR-systemen zowel op de ISHC2018-conferentie in Amsterdam als op de BOSS XVI-conferentie in Brussel. Bezoek deze stand tijdens deze week want er is een werkende demonstratie van de Spinsolve-serie aanwezig.

Meten tijdens de productie van chips

De Zeiss online NIR analyzer geeft een optimale controle tijdens de productie van chips. Meet verschillende parameters zoals, vocht, zout, kleur en nog veel meer tegelijk en continue.

Nieuw: DairyQuant GO

Sinds jaar en dag zijn er instrumenten die dagelijks analyses in vloeibare zuivelproducten uitvoeren. Gewend als we zijn moet er met pompjes en chemicaliën gewerkt worden en zijn er diverse controle routines ingebouwd waardoor de operators steeds moeten wachten.

Anaspec: meetbaar beter

Anaspec Solutions B.V. is opgericht om tot meer adequate en klantgerichte oplossingen te kunnen komen. Wij bieden een breed scala van oplossingen aan, van natchemische, primaire technieken tot aan specialistische instrumentele technieken, voor zowel het laboratorium als het proces. Anaspec ondersteunt de klant van installatie tot gebruik. Met recht van A tot Z.

 

 


Contact opnemen met Anaspec

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

:
:
:
:
:

* velden voorzien van een * zijn verplicht in te vullen

Anaspec Solutions B.V.
Coenecoop 3C5
2741 PG Waddinxveen

Email: [email protected]
Tel: (+31) (0)182 304005

Follow us

LinkedIn

 

© 2013 - 2024 Anaspec | Realisatie: De Goudse Wolf