Coagulatie

Coagulatiemanager

Met de Optigraph kunt u zeer eenvoudig en herhaalbaar uw stremsel controleren en de coagulatie (stolling) van melk (koe, geit, buffel etc.) bepalen. Gebaseerd op NIR-technologie, zonder beweegbare onderdelen, werd dit instrument in samenwerking met Arilait en INRA in Frankrijk ontwikkeld. De voornaamste reden was dat de toenmalige fabrikant van de Formagraph geen interesse meer had om deze analyser verder te ontwikkelen.
Het instrument wordt zowel in een research- als productieomgeving gebruikt om de coagulatieprocessen, stevigheidsvorming en optimale snijdtijd van bijvoorbeeld de wrongel beter te controleren en te standaardiseren. In sommige gevallen bepalen de kaasmakers de snijtijd nog steeds op het oog….


 

De Optigraph heeft geen onderhoud nodig aangezien er geen bewegende onderdelen zijn te vervangen. Voor interne en/of externe kwaliteitsdoeleinden kunnen we uiteraard ervoor zorgen dat de apparatuur jaarlijks wordt gecontroleerd.


Met de Optigraph wordt het verbruik van thermisch papier voorkomen en kunnen realtime data zoals grafieken en resultaten uitgeprint en opgeslagen worden. Tevens is de cuvet simpel en snel schoon te maken en zullen de resultaten stabiel blijven gedurende de levensduur van het apparaat.

 

Kenmerken van de software samengevat:

  • Automatische kalibratie voorafgaand aan de test
  • Regelbare temperatuur tussen 25 en 45 °C
  • Grafische weergave van gegevens (bijvoorbeeld Champagne curve, opbouwen van bibliotheek, verloop stevigheid, snelheid, recalculatiegegevens en dataexport.) 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin

 

Klik hier om direct contact met ons op te nemen.        

             

De treffende werkwijze van Anaspec Solutions B.V. in beeld gebracht

In het ultramoderne laboratorium van Anaspec Solutions B.V. worden testen uitgevoerd op de diverse analytische technieken. Wij testen op de Smartchem de diverse belangrijke eigenschappen zoals nitriet, nitraat, chloride en ammonium.

lees meer

Nieuwe online melkcellen voor de zuivelindustrie

Voor de zuivelindustrie heeft de firma Q-Interline de bestaande melkcel verbeterd, deze is nu nog eenvoudiger te onderhouden. Voor meer informatie kunt u ons benaderen via ons contactfomulier.

lees meer

Smartchem 600

 

 

lees meer