Fermentatie

Fermentatiecontrole met de Cinac

De Cinac is een referentie analyser die de melkzuurvorming meet in de diverse zuiveltoepassingen.
Het Cinac systeem is in samenwerking met de bekende grote zuivelondernemingen ontwikkeld door INRA. INRA is de Franse evenknie van het NIZO instituut. INRA heeft in samenwerking met de instrumentenfabrikant AMS een concept op de markt gebracht dat momenteel als Cinac naamsbekendheid heeft gemaakt in de zuivelindustrie.
Door de voortdurende nieuwe veranderingen in de afgelopen decennia in zuivelprocesproducten heeft de Cinac een grote ontwikkeling doorgemaakt, in het bijzonder de software. Met de Cinacsoftware kunnen diverse grafieken worden geconfigureerd. Naast de standaard algoritmes als snelheid, evolutie en versnelling van de bacterieomzetting kan de Cinacsoftware in verschillende niveaus van het fermentatieproces waardevolle informatie verschaffen. Met de zogenaamde “ feature points” kan men nagaan wanneer het fermentatieproces een pH-waarde van 4 heeft bereikt. De Cinac kan ook de maximale snelheid van de groei van de bacteriën in een bepaald tijdsinterval meten en nog veel meer.

Alle Cinac systemen zijn exact hetzelfde. De unit wordt gekalibreerd, gestandaardiseerd en vergeleken met de referentie unit.
Met de benodigde accessoires kunt u de Cinac integreren in een waterbad, compleet met de PID-regeling, temperatuur-, pH- en/of redoxprobes. Andere probes kunnen op aanvraag worden ontworpen. De Cinac biedt de mogelijkheid om de pH-probes te steriliseren bij temperatuur van 120 graden celcius.
De Cinacsoftware bedient het gehele systeem, waarmee o.a. het setpunt van de temperatuur, de pH-waarde en de tijd gevolgd kan worden. De Cinac kan ook het waterbad regelen. Alle data kan worden opgeslagen en diverse grafieken kunnen worden uitgeprint.
Met belangrijke referenties in Nederland en uiteraard in heel Europa kunt u spreken van een “ proven concept” en kunt u met vertrouwen deze apparatuur inzetten voor uw toekomstige studies.

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin

 

Klik hier om direct contact met ons op te nemen.        

             

Introductie NIR toepassing in eetbare olien, alsmede voor de biodiesel.

Anaspec introduceert twee concepten voor zowel laboratorium als inline ten behoeve van het analyseren van diverse eigenschappen in Biodiesel. Analysetijden van circa 1,5 uur d.m.v. GC worden tot enkele minuten gereduceerd.

lees meer

Gratis Weende analyse in ongemalen mengvoer

Snelle (Weende) analyse en nog vele andere eigenschappen in ongemalen mengvoer (brokken en biks) en zonder chemicaliën met een onderhoudsvrije FTNIR voor Laboratorium en proces.........kan dat ??

Ja, dat kan.... met het NutriLine concept!

 

lees meer

De treffende werkwijze van Anaspec Solutions B.V. in beeld gebracht

In het ultramoderne laboratorium van Anaspec Solutions B.V. worden testen uitgevoerd op de diverse analytische technieken. Wij testen op de Smartchem de diverse belangrijke eigenschappen zoals nitriet, nitraat, chloride en ammonium.

lees meer