Nieuws

Benelux Lipid Network onderdeel MVO 25 Juni in Rotterdam

22-05-2019

Deelname Anaspec Solutions aan de jaarlijkse Benelux Lipid Network onderdeel MVO 25 Juni aanstaande in Rotterdam, Engels Conference Center B.V. Stationsplein 45, Rotterdam

 

MVO  is  de ketenorganisatie voor oliën en vetten, is in 2013 in het leven geroepen door bedrijven uit de keten van plantaardige oliën en dierlijke vetten. MVO is een brancheorganisatie die de hele keten van vetten en oliën beslaat en die het sectorbelang dient. De vereniging is voortgekomen uit het Productschap Margarine, Vetten en Oliën, dat per 1 januari 2015 bij wet is opgeheven. Sinds een aantal jaar is hieruit eveneens de Benelux Lipid organisatie ontstaan. Deze organisatie heeft als doel om kennis en nieuwe ontwikkelingen binnen deze groep onder de aandacht te krijgen. Dit wordt bereikt door het organiseren van workshops, cursussen en seminars. Daarnaast is de Benelux Lipid Netwerk onderdeel van de Europese EuroFed Lipid organisatie.


Europese NMR verkoop licentie voor Anaspec Solutions BV

10-04-2019

Center of excellence voor benchtop NMR instrumenten

In 2015 is een project opgestart om met diverse partners een benchtop NMR te ontwikkelen voor de Europese markt. Met de ervaringen en marktkennis van Anaspec Solutions werd eenpartner gevonden die al verantwoordelijk is om diverse NMR instrumenten te ontwikkelen voor de Europese markt. Een team van ervaren software en hardware specialisten werden gekoppeld aanhet applicatie team van Anaspec Solutions en een automatiseerder. Gedurende een periode van 3 jaar werd een markt analyse uitgevoerd voor deze benchtop NMR instrumentatie. De markt werd onderverdeeld in de verschillende industrie segmenten waar benchtop NMR een bekend en bruikbaar instrument is. Benchtop NMR systemen worden veelvuldig toegepast in de voedingsindustrie en of de (petro)- chemische industrie.

In bepaalde segmenten is automatisering van de analyse ook meegenomen in het gehele project.


Nieuwe Dairy Quant Go

06-02-2019

UITBREIDING OP HET SUCCESVOLLE QUANT FT-NIR PLATFORM

Sinds jaar en dag zijn er instrumenten die dagelijks analyses in vloeibare zuivelproducten uitvoeren. Gewend als we zijn moet er met pompjes en chemicalien gewerkt worden en zijn er diverse controle routines ingebouwd waardoor de operators steeds moeten wachten. Er moet bijvoorbeeld vaak worden gespoeld en ook de afval tank dient geleegd te worden en na gebruik dient het complete systeem iedere dag opnieuw schoon gemaakt te worden. Er mag ook beslist geen lucht in het systeem komen. Voor de wat stroperige monsters moet er verdund worden en de aanwezige klepjes en een homogenisator dienen ook onderhouden te worden. Het lijkt meer op een kleine chemische fabriek met vergelijkbare zorgen. Dit kan anders en is verleden tijd als u overgaat naar deze nieuwe Dairy Quant GO. Onderaan dit bericht op pagina 2 vindt u een video van deze nieuwe techniek, zeker kijken !!

U kunt de Dairy Quant GO ook op de Laborama in Brussel bekijken. U kunt ons vinden in Hal 3 op stand nummer D28


Terugblik 2018

24-12-2018

Nu het jaar 2018 bijna voorbij is, is het weer tijd om even terug te kijken wat er met u als nieuwe klant of bestaande klant werd bereikt.

In de vele media communicatie heeft u onze deelname aan de Tech Award 2018 kunnen volgen. Wij bereikten een podium plaats en hier kunnen we best trots op zijn.

Noviteiten zijn er volop. Een groot succes is de integratie van de Cloud optie in combinatie met het gebruik van het Quant platform. De ijklijnen via de Cloud geven een ongekende controle op het proces van data verwerking. Door de hogere spectrale resolutie van de FT-NIR kan men bijvoorbeeld beter onderscheid maken tussen diverse eiwitten in bepaalde producten. De Agro sector gaat een transitie in de komende jaren om de FT-NIR techniek te introduceren. Andere voordelen van het Quant platform is dat de unit onderhoudsvrij is voor een periode van 10 jaar.

Om verder de lijn met de FT_NIR voort te zetten zijn er diverse nieuwe toepassingen met succes getest.

Nu kunnen we de verzadigde vetten uit bijvoorbeeld vlees en zuivel, onverzadigde vetten bijvoorbeeld uit olijfolie en roomboter en meervoudig onverzadigde vetzuren bijvoorbeeld uit zonnebloemolie uiterst nauwkeurig meten. Om onze expertise voor de olie en vetten nog verder uit te breiden kunnen we nu ook van alle vetten & olien een compleet SFC meten met onze nieuwe innovatieve benchtop NMR met droogbad technology. Gedurende een aantal maanden werden round robbin testen met succes afgerond en kunnen we u optimaal NMR apparatuur aanbieden voor de olien, hetgeen nog met een module van druppelgrootte kan worden uitgebreid.

Voor de watermarkt en aanverwante industrieën hebben wij een zeer slimme discreet analyzer verder uitontwikkeld. De nieuwe series 450 en 600 zullen worden gepositioneerd als de discreet technology voor de volgende decennia. De Smartchem voldoet aan alle duurzaamheidscriteria die tegenwoordig steeds meer geeist worden in de water laboratoria. De Smartchem heeft extreem lage verbruikerskosten door het interne gepatenteerde was systeem, waardoor cuvetten blijvend kunnen worden gebruikt in plaats van een continue aanschaf van cuvetten waarbij deze kosten op basis van de analyse freqentie van een gemiddeld laboratorium makkelijk uitkomt op 20% van de investering van een nieuw discreet systeem.

Voor de “natte chemie “ dus vet en eiwit bepalingen volgens Soxhlet en Kjeldahl hebben we een topjaar achter de rug. Robuust, betaalbaar en Made in Germany zijn de ingrediënten waar u grote voordelen in uw laboratorium binnenhaalt. Alle units die wij uitleveren zijn compleet, dus ook met al het glaswerk.

Vers van de pers werd ons medegedeeld door Q-interline, OEM van ABB ,dat Anaspec Solutions de nominatie heeft ontvangen voor best verkoop kantoor van Europa.

Bezoek ons als eerste in 2019 tijdens Laborama in de nieuwe locatie in Brussel.

Wij bedanken u voor uw bijdrage en wensen u Fijne Feestdagen en een spetterend Nieuwjaar.

 

 

 

 

 

 

 

 


WoTS 2018

04-12-2018

Nieuwe innovaties op onze stand tijdens WoTS 2018.

Met de deelname aan de Tech Award en met de introductie van de Magritek Spinsolve benchtop NMR hadden we zeker niet te klagen over de aandacht van onze bestaande en nieuwe klanten.

De Mini-Chip DSC heeft zijn intrede gemaakt in de analyse markt en behaalde zelfs het podium tijdens de verkiezing van de Tech Award. Na de beurs zijn er diverse demonstraties geweest van deze nieuwe uiterst innovatieve DSC techniek en hebben we aantal nieuwe projecten voor het nieuwe jaar alweer uitstaan. 

Met de Magritek Spinsolve NMR op een prominente plek konden we ons ook verheugen op de aandacht van diverse Universiteiten en Hoge Scholen. Table top benchtop NMR krijgt toch weer steeds meer aandacht en dan met name om de hogere resolutie NMR systemen te ontlasten bij o.a. de diverse Universiteiten. Tevens is de werkwijze simpeler en kunnen de studenten nu alles zelf meten en uitwerken. Dit is zeker ook de toekomst en een benchtop NMR wordt als een parel in ieder QC laboratorium beschouwd. Wij hebben een compleet NMR applicatie centrum hiervoor om uw monsters te testen. 

Veel bezoekers kwamen ook voor de Quant FT-NIR die er in al zijn facetten stond om in mengvoeders, olien en vetten en pasteuze producten te kunnen meten. Sterk punt is het makkelijk kunnen omwisselen door andere modules in te zetten en niet te vergeten het systeem behoeft geen onderhoud over een periode van 10 jaar. 


deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin

 

Klik hier om direct contact met ons op te nemen.        

           

Introductie NIR toepassing in eetbare olien, alsmede voor de biodiesel.

Anaspec introduceert twee concepten voor zowel laboratorium als inline ten behoeve van het analyseren van diverse eigenschappen in Biodiesel. Analysetijden van circa 1,5 uur d.m.v. GC worden tot enkele minuten gereduceerd.

lees meer

Nieuwe online melkcellen voor de zuivelindustrie

Voor de zuivelindustrie heeft de firma Q-Interline de bestaande melkcel verbeterd, deze is nu nog eenvoudiger te onderhouden. Voor meer informatie kunt u ons benaderen via ons contactfomulier.

lees meer

De treffende werkwijze van Anaspec Solutions B.V. in beeld gebracht

In het ultramoderne laboratorium van Anaspec Solutions B.V. worden testen uitgevoerd op de diverse analytische technieken. Wij testen op de Smartchem de diverse belangrijke eigenschappen zoals nitriet, nitraat, chloride en ammonium.

lees meer