FoodQuant-B
De Quant is ontwikkeld voor een snelle, niet destructieve analyses. De Quant is, net als zijn voorganger de Flex serie, zeer betrouwbaar en constant. Echter de Quant is nu onderhoudsvrij en heeft een hogere signaal/ruis verhouding. In de Quant wordt gebruik gemaakt van een elektronisch gestabiliseerde, keramische NIR bron, waarmee de levensduur van de NIR bron tot ±10 jaar is verlengd. De voormalige He-Ne lasers zijn vervangen door solid state lasers.
De Quant is uitgevoerd met de zeer gebruikersvriendelijke software InfraQuant. Infraquant is een veilige keus voor de toekomst en gebaseerd op Microsoft.NET en WPF. Alle data worden opgeslagen in SQL databases.InfraQuant kan hierdoor eenvoudig in een LIMS worden geïntegreerd
De FoodQuant is ontwikkeld voor de pasta of emulsieachtige voedingsproducten zoals boter, margarine, pindakaas, mayonaise, vlees, smeerkaas, mozzarella en kwark.
De tefloncup is op dusdanige wijze aangepast dat men het monster er eenvoudig in kan smeren en is eenvoudig schoon te maken. De tefloncup wordt geroteerd om een groter oppervlak vanaf de bovenkant in te scannen. Door vanaf de bovenkant in te scannen, worden restjes van het vorige monster nooit meegenomen. De meettijd is minder dan 1 minuut.
Kijkt u hier voor een demonstratie van de FoodQuant-B