Software

Infraquant en Horizon, nieuwe operator software

The InfraQuant software is zeer gebruikersvriendelijk. Twee muisklikken voldoen al voor het juiste resultaat. Bruikbaar voor dataopslag, opnemen en printen. U kunt de trend van uw product volgen en hier uw proces op afstemmen om het beste rendement te verkrijgen.

                  

Voor het scannen van een grotere serie monsters kan direct een XML-fileworden ingelezen met de informatie van de te scannen monsters, zodat deze niet handmatig hoeft te worden ingevoerd. Het gebruik van een barcodescanner behoort eveneens tot de mogelijkheden.

De software is reeds beschikbaar in vele talen, maar kan ook worden aangevuld met een nieuwe en is daarmee interessant als bedrijven internationaal georiënteerd zijn. Het meetresultaat wordt na het doorlopen van de ingestelde criteria getest en door een kleur gecodeerd. De kleur groen geeft aan dat het monster binnen het concentratiebereik en goed binnen de groep past waarop het model is gebaseerd. Geel geeft een waarschuwing aan voor de eerste limiet van één van de criteria en rood geeft aan dat de tweede limiet eveneens is overschreden.Infraquant is duidelijk, simpel en snel. De software kan op twee niveaus worden beveiligd met een wachtwoord. De gebruiker en de administrator. De administrator kan de procedure en de criteria configureren en tevens data uit de database verwijderen. Bij elke referentie wordt tevens het instrument getest op een goede werking.

De infraquant is een veilige keus voor de toekomst en is gebaseerd op Microsoft.NET en WPF. Waardoor autosamplers als een XYZ of robot ook gemakkelijk kunnen worden gekoppeld aan Infraquant. De data wordt opgeslagen in een SQL-database, de resultaten zijn op te vragen gesorteerd op product en datum. Daarnaast kan na elke meting het analyseresultaat worden opgeslagen als een XML file, waardoor deze eenvoudig is te integreren in een LIMS.

Infraquant werkt optimaal met de software van Thermo Galactic en kan worden gebruikt op de QFAFocus, QFAFlex, de nieuwe Quantseries, MB160, MB3600 en FTLA2000 series van ABB

Horizon, operator software

Voor de nieuwe MB serie is een nieuw en modern software ontwikkeld. Het complete pakket Horizon is er voor de MB3000 en MB3600.Deze bestaat uit Horizon MB FTIR, Horizon MB professional, Horizon MB Library, Horizon MB scripting (voor SAX basic scripting engine), Horizon MB security, Horizon MB Quantify en Operator software Horizon QA.

Voor de MB3000 zijn de eerste 4 pakketten van toepassing en vergemakkelijken het opnemen van spectra en het analyseren van monsters. Het uitvoeren van de resultaten is nog nooit zo makkelijk geweest. Horizon MB Library kan als een zoekmachine worden gebruikt om spectra uit een spectrale bibliotheek te vergelijken. Daarnaast kunnen bestaande bibliotheken worden aangevuld en kunnen diverse FTIR fabricaten worden geïmporteerd in Horizon. Bestaande bibliotheken toepassen bespaart veel tijd en geld bij het vervangen van een FTIR. Indien u 3D en mathematische bewerkingen, uitgebreide import en export functies wil gaan gebruiken kunt u deze eventueel later upgraden tot Horizon MB Professional.

Horizon MB security is special om aan 21CFRpart11 te kunnen voldoen en wordt voornamelijk toegepast in de farmacie.

Voor de MB3600 is Horizon QA de nieuwe software voor de operator om net zoals InfraQuant spectra op te nemen en het resultaat weer te geven. Data wordt opgeslagen in een SQL database. Daarnaast is er net als in InfraQuant een mogelijkheid om de resultaten te koppelen aan een LIMS. In Horizon Quantify zijn de diverse preprocessingstechnieken ingebouwd en kunnen PLS modellen worden toegepast.  

Online software FTWS100 en eigen ontwikkelde processoftware

Voor de diverse online analysers zijn er diverse mogelijkheden om deze te connecteren aan een DCS. Naast het verwerken van de spectra en resultaten, zoals InfraQuant en Horizon kunnen in deze software diverse configuraties en specifieke wensen worden doorgevoerd of geprogrammeerd, zoals sturen van kleppen en motoren, sirenes.

Modelopbouw software

Met behulp een separaat software pakket van HoizonQuantify, Thermo Galactic (Grams, PLSIQ)  kunnen kalibratiemodellen worden ontwikkeld. De software is bedoeld om uw primaire waarden te correleren aan de opgenomen spectra. Daarna kan een kalibratiemodel worden gemaakt. Het bevat de standaard chemometrische methoden. Ook zijn verschillendepreprocessingstechnieken voor spectraoptimalisatie aanwezig, zoals SNV detrend, multiscattering, baselineen thicknesscorrection als eerste en tweede afgeleiden volgens de Gap- en Savitsky-Golaymethode.

Teamviewer

Voor diagnose voor uw FT-NIR systeem op uw locatie hebben wij een remote service pakket geïnstalleerd op de desktop van uw PC van de FT-NIR of FT-IR analyser. Zodra u de teamviewer opstart dient u de indentificatie code (ID) en wachtwoord aan het service team van Anaspec Solutions door te geven. waarop wij in staat zijn om op afstand uw systeem te controleren. Dit is snel en handig en bespaart veel tijd en geld.

Neem contact op via [email protected] of bel 0031 182 304005.

« Terug

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin

 

Klik hier om direct contact met ons op te nemen.         

              

De treffende werkwijze van Anaspec Solutions B.V. in beeld gebracht

In het ultramoderne laboratorium van Anaspec Solutions B.V. worden testen uitgevoerd op de diverse analytische technieken. Wij testen op de Smartchem de diverse belangrijke eigenschappen zoals nitriet, nitraat, chloride en ammonium.

lees meer

Remote Service voor de FT-NIR productlijn.

 Per direct bieden wij onze klanten de mogelijkheid om van onze remote service gebruik te maken. Hiervoor kunt u een klein programma downloaden op de home page door op Remote Service te  klikken. Na installatie op de computer, waarop het instrument is aangesloten, kunt u deze file uitpakken en installeren.

lees meer

Nieuwe online melkcellen voor de zuivelindustrie

Voor de zuivelindustrie heeft de firma Q-Interline de bestaande melkcel verbeterd, deze is nu nog eenvoudiger te onderhouden. Voor meer informatie kunt u ons benaderen via ons contactfomulier.

lees meer