AgriQuant

De Quant is ontwikkeld voor een snelle, niet destructieve analyses. De Quant is, net als zijn voorganger de Flex serie, zeer betrouwbaar en constant. Echter de Quant is nu onderhoudsvrij en heeft een hogere signaal/ruis verhouding. In de Quant wordt gebruik gemaakt van een elektronisch gestabiliseerde, keramische NIR bron, waarmee de levensduur van de NIR bron tot ±10 jaar is verlengd. De voormalige He-Ne lasers zijn vervangen door solid state lasers. Deze worden onder andere ook gebruikt in onze laserdiffractie systemen van Microtrac en worden nooit vervangen.
De Quant is uitgevoerd met de zeer gebruikersvriendelijke software InfraQuant. Infraquant is een veilige keus voor de toekomst en gebaseerd op Microsoft.NET en WPF. Alle data worden opgeslagen in SQL databases. . InfraQuant kan hierdoor eenvoudig in een LIMS worden geïntegreerd. Ijklijnen zijn nu ook beschikbaar via de NIR-Cloud service van Nutricontrol, waar ook robuuste ijklijnen voor o.a. de Weende analyse op de AgriQuant gekoppeld kunnen worden. Op de website van Nutricontrol kunt u hier alles over terugvinden.

De AgriQuant is ontwikkeld, zoals de naam al aangeeft, voor de agrarische sector. In de agrarische sector betreft het over het algemeen heterogene producten. De pot voor de monsters, die 60 mm inhoud heeft, is uitgevoerd met schroefdop. De monsterpotten kunnen in een vaatwasmachine eenvoudig worden schoongemaakt voor hergebruik. Vanwege het grote oppervlak dat wordt aangestraald, wordt een zeer representatieve monsterpresentatie verkregen. Door de draaiing van de monsterpot wordt de invloed op de meting door mogelijke grote variaties in korrelgrootte van het monster door het roteren geminimaliseerd.

Met de nieuwe gepatenteerde accessoire de Spiral Sampler "Patent No. PR 177544" wordt nu zelfs een oppervlak van 375 cm2 ingescand. Dit is circa 20x meer dan de monsterpot of petrischaal. Hierdoor kunnen zeer grove en verse producten, zoals compost, grof mengvoer, vers gehakte maiskolven zonder te drogen of verder te malen worden geanalyseerd.

Eigenschappen zoals droge stof, vet, as, eiwit, ADF, NDF, ruwe celstof in mengvoer, compost, kuilgras en mais en vergelijkbare producten kunnen eenvoudig worden geanalyseerd. Andere heterogene producten zoals grond, pulp en kolen kunnen ook gemeten en geanalyseerd worden.

Indien het monsteraanbod hoog is kan er een autosampler gekoppeld worden aan de AgriQuant. Wij hebben hiervoor zowel eenvoudige XYZ uitvoeringen als een meer multitasking laboratoriumrobot.

Applicaties

Accessoires

Software

Kijkt u hier voor een demonstratie van de AgriQuant

 

   

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin

 

Klik hier om direct contact met ons op te nemen.         

              

Remote Service voor de FT-NIR productlijn.

 Per direct bieden wij onze klanten de mogelijkheid om van onze remote service gebruik te maken. Hiervoor kunt u een klein programma downloaden op de home page door op Remote Service te  klikken. Na installatie op de computer, waarop het instrument is aangesloten, kunt u deze file uitpakken en installeren.

lees meer

Gratis Weende analyse in ongemalen mengvoer

Snelle (Weende) analyse en nog vele andere eigenschappen in ongemalen mengvoer (brokken en biks) en zonder chemicaliën met een onderhoudsvrije FTNIR voor Laboratorium en proces.........kan dat ??

Ja, dat kan.... met het NutriLine concept!

 

lees meer

De treffende werkwijze van Anaspec Solutions B.V. in beeld gebracht

In het ultramoderne laboratorium van Anaspec Solutions B.V. worden testen uitgevoerd op de diverse analytische technieken. Wij testen op de Smartchem de diverse belangrijke eigenschappen zoals nitriet, nitraat, chloride en ammonium.

lees meer