Accessoires

FTNIR

Verwarmbare Vialholder

De vialholder is in temperatuur te regelen met een geïntegreerde temperatuurcontroller tot 100 °C en wordt gebruikt om vloeistoffen op temperatuur te stabiliseren en eventueel vetten te smelten. Producten als moederloog, wei, plantaardige en dierlijke oliën en vetten kunnen eenvoudig in de goedkope wegwerpcuvetten worden gemeten. Er wordt in transmissie gemeten, hetgeen uit spectrometrisch oogpunt ideaal is.

De wegwerpcuvetten (vials) zijn verkrijgbaar in de maten 5, 8 of 12 mm. Afhankelijk van de applicatie kan voor een grotere weglengte worden gekozen.

Tevens bestaat er een autosampler voor deze toepassing.

Rotating en/of Stationaire pot 22 of 60 mm

De analyse van homogene, fijne poeders kan worden uitgevoerd in potjes met een diameter van 22 mm of bij meer inhomogene, grovere producten in potjes met een diameter van 60 mm. De potjes worden geroteerd, echter indien er geen voordeel is om te roteren bij vooral zeer fijne poeders dan kan deze ook gewoon stationair worden gebruikt.

Nieuw rotating buis 60 mm

Met de gepatenteerde Spiral Sampler "Patent No. PR 177544" wordt een buis met een diameter van 60mm in een spiraalvormige beweging door de accessoire heengeleid, waarbij 375 cm2 aan oppervlak wordt ingescand. Dit is 20x meer dan de standaard pot of petrischaal. Hierdoor wordt een zeer representatief monstername verkregen en kunnen zeer grove en verse producten. Een voorbeeld hiervan is grof mengvoer, compost, houtsnippers en vers gehakte maiskolven worden ingescand, waarmee langdurige droogprocessen en malen worden voorkomen. De tree waarop de buizen liggen draaien, waardoor deze ook als automatische toevoer kan worden gebruikt. Door de buis te voorzien van een barcode wordt een compleet automatisch proces verkregen. Het vullen van de buis en schoonmaken wordt eenvoudig gedaan door een bijgeleverde stampersysteem.  

 

Rotating en/of Stationaire Petrischaal (plastic, glas of teflon)

                                              

Petrischalen met verschillende doorsnede zijn ook mogelijk om stationair dan wel roterend te analyseren. Deze worden toegepast voor poeders, eventueel vetten (beter is de verwarmbare vialholder) en pastueze vloeistoffen (beter is de tefloncup).

Rotating en/of Stationaire tefloncup

De tefloncup is op dusdanige wijze aangepast dat men het monster er makkelijk in kan smeren en is eenvoudig schoon te maken. De tefloncup kan worden geroteerd om een groter oppervlak vanaf de bovenkant in te scannen. Door vanaf de bovenkant in te scannen, worden restjes van het vorige monster nooit meegenomen.

Fiber Optic Interface

Deze accessoire is ontworpen om met optische fibers het licht naar een meetprobe of fiber optic gekoppelde accessoire te brengen, zowel voor transmissie als reflectie metingen. Het is hiermee zeer flexibel aangezien middels gestandaardiseerde SMA connecties elke accessoire kan worden gekoppeld, mits deze voor fiber optic geschikt is.

Flow sample cel

Voor de petrochemische toepassingen zoals in nafta, reformatie en gasolie is de speciale flowcel ontwikkeld die op de MB3600 wordt toegepast. Afhankelijk van de toepassing is een temperatuurregeling mogelijk. Het monster kan met het pipet worden geïnjecteerd en indien gewenst, kan er een pomp worden toepast. Hier wordt ook in transmissie gemeten, wat uit spectrometrisch een optimaal detectorsignaal geeft.

Online

Met een echte procesorganisatie als ABB kunnen samenwerken voor on-line projecten is de stap gemaakt om bestaande laboratorium applicaties uit te werken voor een breed scala aan procestoepassingen. De huidige ervaringen van deze marktleider voor de petro-(chemische) industrie gekoppeld aan de expertise van onze specialisten geven de juiste projectaanpak voor dergelijke grote projecten en dito investeringen.
In onderstaande afbeeldingen ziet u de diverse mogelijkheden voor de voedings industrie, waar simpele voorbeelden voor de olien en vetten , maar ook de meer complexere configuraties voor poeders en inhomogene poeders worden getoond.
Voor iedere toepassing wordt een complete projectaanpak voor u opgesteld, met alle disciplines. Wij informeren u graag naar deze goed georganiseerde projectaanpak.

 Voor de voeding en zuivelindustrie zijn diverse mogelijkheden ontworpen om in zeer speciale omgevingscondities on-line te meten. Voor de zuiveltoepassingen zijn speciale teflon tube accessoires ontworpen om on-line melk en on-line in de boter te kunnen meten. Aangezien glas-achtige onderdelen pertinent niet gewenst zijn in dergelijke procescondities is gekozen voor het inerte teflon. Schoonmaken met chemische bestandelen en hogere temperaturen is doorgaans geen probleem voor de meetcellen.

 

                   

FTIR

ATR voor FT-IR

Wij bieden voor uw FT-IR de zeer robuuste ATR van PIKE technologies aan. Deze ATR kan met verschillende kristallen worden uitgevoerd en indien u de diamant zou toepassen dan heeft u de verbeterde Golden Gate met de bekende voordelen van deze ATR accesoire. U kunt deze accessoire uitbreiden met een verwarmings unit en voor beeldanalyses dient u de serie van de Gladiator te bekijken. Wij hebben zeer uitgebreide brochures waarin alles voor uw huidige dan wel nieuwe FT_IR kunt aanschaffen en dat kan ook voor andere merken uiteraard.

FT_IR gascel

Complete FT_IR systemen zijn reeds in analysehuisen waar gassen direct gemeten worden om de emissies te kunnen meten in afvalverbrandinginstallaties en energiecentrales. Uiteraard is het ook mogelijk om testen op laboratorium niveau uit te voeren met de FT_IR. Speciale gascellen met diverse weglengten zijn verkrijgbaar om op uw FT-IR te plaatsen.
 

                                               

FT_IR fiber optic, MRX

Kinetische studies en het volgen van reacties zoals bovenstaand is weergegeven kan met de FT_IR type MRX worden uitgevoerd. Voordeel van het nieuwe ontwerp van deze accessoire is dat men geen gebruik maakt van cryogene koelmedia voor de koeling van de detector en dus veilig en gemakkelijk in gebruik is.

« Terug

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin

 

Klik hier om direct contact met ons op te nemen.         

              

Remote Service voor de FT-NIR productlijn.

 Per direct bieden wij onze klanten de mogelijkheid om van onze remote service gebruik te maken. Hiervoor kunt u een klein programma downloaden op de home page door op Remote Service te  klikken. Na installatie op de computer, waarop het instrument is aangesloten, kunt u deze file uitpakken en installeren.

lees meer

Introductie NIR toepassing in eetbare olien, alsmede voor de biodiesel.

Anaspec introduceert twee concepten voor zowel laboratorium als inline ten behoeve van het analyseren van diverse eigenschappen in Biodiesel. Analysetijden van circa 1,5 uur d.m.v. GC worden tot enkele minuten gereduceerd.

lees meer

Gratis Weende analyse in ongemalen mengvoer

Snelle (Weende) analyse en nog vele andere eigenschappen in ongemalen mengvoer (brokken en biks) en zonder chemicaliën met een onderhoudsvrije FTNIR voor Laboratorium en proces.........kan dat ??

Ja, dat kan.... met het NutriLine concept!

 

lees meer