Eyetech meet accessoires

Om het gebruik van de Eyetech aantrekkelijk te maken is het mogelijk om alle voorkomende modules aan het systeem te koppelen. Voor alle toepassingen in het meten van deeltjesgrootte of vormanalyse kunt u de Eyetech inzetten. U kunt de accessoires afkoppelen en direct weer een andere eraan vastkoppelen. Dit betekent dat u bijvoorbeeld verschillende analyses kan uitvoeren in vloeistoffen, droge poeders en in aerosolen. De Eyetech is dus multi-inzetbaar. Alle accessoires voor elke toepassing worden hier beschreven.

ACM-101 Magnetic stirring cel

De ACM-101 is een door een magneet gedreven principe en waarmee standaard vloeistof toepassingen kunnen worden gemeten. De volumina variëren van 1,5 ml tot 3.5 ml. Het zijn standaard wegwerpcuvetten waarin de magneetroerder op de bodem van de cuvette is geplaatst. Extra zorg bij het gebruik van oplosmiddelen aangezien hierdoor schade aan de meetcel of cuvette kan ontstaan.

Deeltjesconcentraties van 1000 tot 1 miljoen per ml kunnen worden geanalyseerd. De ACM101 is niet geschikt wanneer hoog geconcentreerde en grote deeltjes zich op de bodem afzetten en indien de deeltjes aangetrokken worden door de magneetroerder.

ACM-102 Mechanical stirringcell

De ACM-102 maakt gebruik van dezelfde cuvette als de ACM-101 en heeft een anti-magnetische propeller aan de bovenkant van de cuvette om te mengen. De ACM-101 heeft de voorkeur boven de ACM-101 wanneer er magnetische deeltjes moeten worden gemeten.

ACM-104 Vloeistof cel

Met deze vloeistof accessoire wordt het mogelijk gemaakt om via een externe pomp grote volumes te verpompen. Om een representatief monster te meten kan het medium ook gerecirculeerd worden. Het materiaal en het medium bepalen de keuze van de pomp. De ACM-104 kan worden gebruikt voor on-line toepassingen en voor zware en hoog geconcentreerde oplossingen. De ACM-104 is niet geschikt voor volume lager dan 20 ml en of voor vloeistoffen die samenklonteren, aangezien hierdoor een verstopping zal ontstaan in de vloeistof cel

Er zijn twee type doorstroommogelijkheden met twee verschillende weglengte.Een type ACM-104 met een 4 mm x 4 cm doorlaat en voor bijvoorbeeld de vezel toepassingen een speciale cel type ACM 104L. De LFC-101 wordt in combinatie met de ACM-104 gebruikt en zorgt voor recirculatie en het ultrasoneren van het monster.

ACM-104L Fiber cell

De ACM-104L fiber cell is ontwikkeld om vezels via het video kanaal te analyseren. Het monster met de vezels is gedispergeerd in de vloeistof en wordt door de LFC-101 naar boven en beneden getransporteerd. De verlengde cel zorgt voor een laminaire stroom waardoor de vezels hierdoor optimaal en zonder elkaar te overlappen gemeten kunnen worden.

ACM-106 Aerosol cel

De ACM-106 aerosol cel maakt het mogelijk om de in de lucht aanwezige vaste stoffen en vloeistoffen in een bepaalde omgeving te meten. Deze cel kan worden toegepast in industriële omgevingen om de deeltjesgrootte verdeling en concentratie in aerosolen te bepalen. De ACM-aerosol cel wordt vaak gebruikt gemaakt in combinatie met de AG_10 controle unit. De AG-10 zorgt voor een grote druk, waarbij de deeltjes in tegengestelde richting bewegen in de cel. Deze luchtstroming zorgt voor een luchtlaag die ervoor zorgt dat de deeltjes niet aan de wand gaan vastzitten van de cuvette, waardoor de laserstraal geblokkeerd wordt.

ACM-108 Micro-Flow Cell

In deze cel wordt door een externe pomp vooral opacelente vloeistoffen door een nauwe cel gepompt. De weglengte van deze cel varieert hier van 0,5, 1.0 to 2,0 mm weglengte. Opacelent of bijna opacelente producten laten weinig licht door dat op de detector terecht kan komen. Signaal versterking wordt via de calibratie software geregeld.

ACM-110 Microscope slidecell

De ACM-110 Microscope slide cellmaakt het mogelijk om standaard microscoop glaasjeste  analyseren. De motor beweegt het microscoop glaasje zowel vertikaal als horizontaal waarbij het monster direct gemeten wordt. Applicaties in inkt, emulaties, pasteuze product en of gedispergeerde poeders worden hiermee mogelijk gemaakt. De gedispergeerde poeders worden door de PD-10 accessoire voorbehandeld alvorens te worden geanalyseerd.

PD-10 Powder dispenser

Deze accessoire wordt in combinatie met de ACM-110 gebruikt en kan een poeder zeer fijn verdelen op het objectglaasje. Een kleine hoeveelheid poeder wordt aan de bovenkant van de cilinder geplaatst. Door de turbulente flow worden de agglomeraten gebroken en deeltjes uniform in het reservoir verdeeld. Korte tijd later ontstaat er een evenwicht en door gravimetrische sedimentatie ontstaat er een uniforme laag op het objectglaasje.

ACM-112 Dry Powder Free Fall Cell

Met de Dry powder Free Fall Cell kunnen vrij bewegende droge monsters geanalyseerd worden. Een geregelde luchtstroom van droge deeltjes passeren de meetcel. Deeltjesgrootte en vorm worden direct door de video en de laser gemeten tijdens het passeren van de deeltjes. De flow wordt geregeld door de PF101 Dry PowderFeeder.

ACM-114 Verwarmbare meetcel

Deeltjesgrootte analyses kunnen ook op hogere temperaturen worden uitgevoerd door gebruik te maken van deze verwarmbare cel. Hoge temperatuur analyses is vaak lastig voor de bestaande lichtverstrooings technieken, echter met de Eyetech kan men nu kinetische studies en houdbaarheidsstudies uitvoeren. Toepassingen die voorheen nooit mogelijk waren zijn nu binnen handbereik. Wassen, lijmstoffen en plastics kunnen nu gemeten worden met deze verwarmbare meetcel.

ACM-116 Eyeflow

Voor grote volumes kan de ACM-116 Eyeflow toegepast worden. Met een gevarieerde doorstroomsnelheid en een ingebouwde ultrasoon unit een zeer breed inzetbaarbare module. Afhankelijk van de media kunnen de slangen worden uitgevoerd in roest vrijstaal (316) en of Viton.

ACM-104 Vloeistof cel

Met deze vloeistof accessoire wordt het mogelijk gemaakt om via een externe pomp grote volumes te verpompen. Er zijn twee type doorstroommogelijkheden, waar de ACM-104 een 4 mm x 4 cm doorlaat heeft is er voor de vezel toepassingen een speciale cel type ontwikkeldde ACM 104L.

ACM-101 Magneet aangedreven accessoire

De ACM-101 is een door een magneet gedreven principe en waarmee standaard vloeistof toepassingen kunnen worden gemeten. De volumina varieren van 1,5 ml tot 3.5 ml.

ACM-108 Micro-Flow Cell

In deze cel wordt door een externe pomp vooral opacelente vloeistoffen door een nauwe cel gepompt. De weglengte van deze cel varieert hier van 0,5, 1.0 to 2,0 mm weglengte. Opacelent of bijna opacelente producten laten weinig licht door dat op de detector terecht kan komen.

ACM-110 Microscope slede

De ACM-110 Microscope sledemaakt het mogelijk om standaard microscoop glaasjeste  analyseren. The motor beweegt het microscoop glaasje zowel vertikaal als horizontaal waarbij het monster direct gemeten wordt.Applicaties in inkt, emulsies, pasteuze productenof gedispergeerde poeders worden hiermee mogelijk gemaakt.

PD-10 Powder dispenser

Deze accessoire wordt in combinatie met de ACM-110 gebruikt en kan een poeder zeer fijn verdelen op het objectglaasje. Een kleine hoeveelheid poeder wordt aan de bovenkant van de cilinder geplaatst. Door de turbulente flow worden de agglomeraten gebroken en deeltjes uniform in het reservoir verdeeld. Korte tijd later ontstaat er een evenwicht en door gravimetrische sedimentatie ontstaat er een uniforme laag op het objectglaasje.  

Verwarmbare meetcel

Deeltjesgrootte analyses kunnen ook op hogere temperature worden uitgevoerd door gebruik te maken van deze verwarmbare cel. Hoge temperatuur analyses is vaak lasting voor de bestaande lichtverstrooingstechnieken, echter met de Eyetech kan men nu kinetische studies en houdbaarheidsstudies uitvoeren. Toepassingen die voorheen nooit mogelijk waren zijn nu binnen handbereik. Wassen, lijmstoffen en plastics kunnen nu gemeten worden met deze verwarmbare meetcel.

« Terug

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin

 

Klik hier om direct contact met ons op te nemen.        

         

Gratis Weende analyse in ongemalen mengvoer

Snelle (Weende) analyse en nog vele andere eigenschappen in ongemalen mengvoer (brokken en biks) en zonder chemicaliën met een onderhoudsvrije FTNIR voor Laboratorium en proces.........kan dat ??

Ja, dat kan.... met het NutriLine concept!

 

lees meer

De treffende werkwijze van Anaspec Solutions B.V. in beeld gebracht

In het ultramoderne laboratorium van Anaspec Solutions B.V. worden testen uitgevoerd op de diverse analytische technieken. Wij testen op de Smartchem de diverse belangrijke eigenschappen zoals nitriet, nitraat, chloride en ammonium.

lees meer

Smartchem 600

 

 

lees meer