Taalkeuze:

Nieuws

In-line meten, dat kan!!

Inline meten kunnen wij met de apparatuur van onze fabrikanten Q-Interline en Zeiss.

Meten tijdens de productie van chips

De Zeiss online NIR analyzer geeft een optimale controle tijdens de productie van chips. Meet verschillende parameters zoals, vocht, zout, kleur en nog veel meer tegelijk en continue.

Inline proces analyse op het gebied van voeding

Beste bezoeker van onze website,
Heeft u ook het voornemen om in het proces de kwaliteit van uw producten te gaan controleren?
Kijk dan eens het onderstaande filmpje van 1.30 minuut.
Heel simpel uitgelegd, maar o zo duidelijk.
Daarna nog vragen of wilt u meer weten? 
Mail ons naar: [email protected] of bel: 0182-304005.

https://youtu.be/ApNjAmmdPa8

Meel en onze Quant FTNIR spectrometer

Elke week lichten wij kort een applicatie toe, deze week is dat Meel.

FTNIR techniek is een laboratorium- en online oplossing voor de Chemisch-(petro), Voedings- en Zuivelindustrie.

Voor de productie van Meel zijn veel parameters van belang om een productie binnen specificaties te hebben en een gewenst eindproduct te verkrijgen.
De Quant met petrischaal sampler geeft binnen 1 minuut een nauwkeurig resultaat en is zeer geschikt om de traditionele laboratoriummethoden te vervangen.
Door het gebruik van een ronddraaiend potje is het monster nog representatiever.
Daardoor krijgt u een strakkere procescontrole en kan er in de productie sneller gereageerd worden.

Hieronder de link om de werking van deze Quant te bekijken.
https://www.youtube.com/watch?v=2f3cWF0ot8M

Deze Quant kan geplaatst worden in uw Laboratorium en/of uw Productieomgeving.
 

Veevoeder en de FTNIR techniek

Dier- en Mengvoer, Ruwvoer, (Kuil) Gras, Granen, etc...

Op onze Quant FTNIR spectrometer kunnen 5 verschillende accessoires geplaatst worden en in minder dan 2 minuten verwisseld worden.
Dit zijn: Cup Sampler, Petri Sampler, Vial Sampler, Bottle Sampler.
Op de foto ziet u de AgriTube.

Deze accessoire meet de hele glazen buis en draait ook nog eens rond.
Dat geeft met 375 cm2 de meest representatieve meting mogelijk.
 

Met FTNIR meten in de zuivelindustrie?

Nieuw: DairyQuant GO

UITBREIDING OP HET SUCCESVOLLE QUANT FT-NIR PLATFORM

Sinds jaar en dag zijn er instrumenten die dagelijks analyses in vloeibare zuivelproducten uitvoeren. Gewend als we zijn moet er met pompjes en chemicaliën gewerkt worden en zijn er diverse controle routines ingebouwd waardoor de operators steeds moeten wachten. Er moet bijvoorbeeld vaak worden gespoeld en ook de afval tank dient geleegd te worden en na gebruik dient het complete systeem iedere dag opnieuw schoon gemaakt te worden. Er mag ook beslist geen lucht in het systeem komen. Voor de wat stroperige monsters moet er verdund worden en de aanwezige klepjes en een homogenisator dienen ook onderhouden te worden. Het lijkt meer op een kleine chemische fabriek met vergelijkbare zorgen. Dit kan anders en is verleden tijd als u overgaat naar deze nieuwe DairyQuant GO. Onderaan dit bericht op pagina 2 vindt u een video van deze nieuwe techniek, zeker kijken !!

 

FT-NIR nu ook in de Cloud

Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen in non-destructieve analyses in food en feed met FT-NIR kan terecht bij WOTS 2018 op stand E106 in Hal 7 van Anaspec Solutions B.V. 

De geboden oplossingen op het gebied van Fourier Transformatie - Nabij-infraroodspectroscopie zijn tien jaar onderhoudsvrij en bieden hoge nauwkeurigheden en robuuste ijklijnen. Referentiespectra zijn nu ook via de Cloud bereikbaar. Zowel de Lipid Quant als AgriQuant kunnen hiermee worden uitgerust. De Lipid Quant, onderdeel van Anaspecs specialisatie binnen de olie-en vettenbranche, wordt inmiddels wereldwijd analytisch ingezet.

Op de stand laat Anaspec zien welke instrumenten in het applicatielaboratorium gebruikt worden binnen een breed applicatiegebied. Dit loopt van eetbare oliën en mengvoeders tot bouwmaterialen en watermonsters. In het applicatielab zoeken deskundigen praktische oplossing voor analysevraagstukken op het vlak van deeltjesanalyses, FT(N)IR-spectra en NMR-data, dit in overleg met de eindgebruiker.

Op onze stand zal ook een mini-DSC (dynamische caloriemeter) als noviteit worden getoond met een veel snellere responstijd dan gebruikelijk is voor dit soort systemen en die tot 90% minder energie verbruikt.

Spinsolve in de Benelux

Na Euromar in Frankrijk presenteert onze gerespecteerde fabrikant Magritek hun benchtop NMR-systemen zowel op de ISHC2018-conferentie in Amsterdam als op de BOSS XVI-conferentie in Brussel. Bezoek deze stand tijdens deze week want er is een werkende demonstratie van de Spinsolve-serie aanwezig. Anaspec Solutions is er trots op samen te werken met Magritek in de Benelux.

 

Brede analyse expertise voor oliƫn en vetten beschikbaar bij Anaspec Solutions B.V.

Anaspec Solutions heeft voor uw laboratorium diverse analytischs concepten ontwikkeld om belangrijke karakteristieke eigenschappen in oliën en vetten te kunnen meten. Over het algemeen kunnen de huidige bestaande nat chemische methoden voor o.a. de bepaling van het jood getal, vrije vetzuren analyse, vochtgehalte en peroxide getal door de Lipid Quant FT-NIR spectrometer in 2 minuten  en zeer nauwkeurig worden gemeten. De Lipid Quant kan door iedereen bediend worden. Met meer dan 20 jaar ervaring is het concept dan ook inclusief de door Anaspec Solutions ontwikkelde ijklijnen. Nieuwe toepassingen worden constant ontwikkeld.

Hoge resolutie benchtop NMR nu binnen handbereik

Sinds geruime tijd bieden wij NMR toepassingen aan voor de standaard toepassingen in de diverse kwaliteits controle laboratoria. Met de nieuwe Spinsolve range van Magritek is ons pakket voor benchtop NMR toepassingen enorm uitgebreid. Magritek is een toegewijde fabrikant van deze hoge resolutie benchtop NMR systemen.  De Spinsolve serie is verkrijgbaar in 3 verschillende types, en ieder met een ander magneetsterkte namelijk voor 43 MHz, 60 MHz en 80 MHz. Dankzij de homogene, permanente magneet leveren alle systemen kwalitatief superieure 1-D en 2-D NMR spectra voor de diverse nuclei, zoals o.a. 1H, 7Li, 11B, 13C, 15N, 23NA, 19Si en 31P. 

Spinsolve 43 MHz benchtop spectrometer van Magritek

Wij zijn voorbereid op de toekomst !

Eindelijk is de politiek ervan overtuigd om de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs gezamenlijk op te pakken.

Wij zijn er al jaren klaar voor. Fossiele brandstoffen zijn eindig.

In de tijd dat deze discussie nog volwassen moest worden hadden de twee ondernemers die net gestart waren aan de keukentafel het idee om eens te kijken naar alternatieve toepassingen op het Quant FTNIR platform. Toen in 2004 min of meer de markt voor eetbare olie applicatie volledig verzadigd was is er gekeken naar nieuwe toepassingen die een bijdrage leveren voor de duurzamere samenleving. Met het onderzoek naar andere mogelijkheden in de keten van eetbare olie sector kwam Anaspec Solutions nieuwe uitdagingen tegen. Zo werd biodiesel uit afgewerkt vet en of reststromen een belangrijk strategie voor een nieuwe markt. 

Lipid Quant naar Indonesiƫ

Sinds jaar en dag ontwikkelen we binnen Anaspec Solutions FTNIR modellen voor bepaalde marktsegmenten. Zo hebben wij databases voor o.a. biodiesel. compost en voor de eetbare olien sector ontwikkeld.

De start van deze ontwikkeling voor de eetbare olien is begonnen in samenwerking met de AOCS en dat is begonnen in 1995. Met onze intensieve acquisitie en de bouw van het moderne laboratorium werden de mogelijkheden verder uitgebreid.  Door de deelname aan de EUROFED Lipid vorig jaar in Gent is contact geweest met de firma Musim Mas. De aandacht ging uit naar de FTNIR spectrometer voor analyses van Joodgetal , vochtgehalte en vrije vetzuren gehalte in ruwe palmolie. De contacten werden aangehaald begin van het nieuwe jaar en de firma Musim Mas besloot tot aanschaf van  de nieuwe Lipid Quant FTNIR spectrometer.  Zoals u op de foto kunt zien is het hele laboratorium personeel met onze engineer Clay Paays content over de apparatuur. Naast deze standaard eigenschappen werden ook DOBI index en Caroteen op de FTNIR gemeten. Wij installeren de Quant serie in dergelijke landen omdat wij inmiddels zelf hebben kunnen vaststellen dat de apparatuur voor de eerste 10 jaar geen onderhoud heeft.  De firma Musim Mas zal de Lipid Quant intern verder gaan evalueren. De verbazing over de nauwkeurigheid en aantrekkelijke prijs zullen ons in staat stellen om meerdere Lipid Quants te installeren voor deze grote speler in palmolie. Ruim 20 jaar ontwikkeling kan dan uiteindelijk toch nog worden verzilverd. Een vervolgbezoek aan Musim Mas staat in de plannen.

Team Musim Mas met Clay Paays

Nieuwe ruwe vezelanalyses in voedingsproducten

Vetvrije organische monsters in voedingsproducten en onoplosbaar in zure en basische media kunnen worden geanalyseerd met de nieuwe Behrotest type CF 6.

Ruwe vezels kunnen worden samengevat als niet afbreekbare celluloses, pentosans, lignine en andere componenten aanwezig in voedingssupplementen.

Dergelijke monsters bevatten weinig voedingswaarde, echter de hoeveelheid ruwe vezel is van groot belang bij de verwerking ervan in het darmkanaal.

De methode is conform de AOAC en AACC. Deze vetvrije monsters worden door verschillende kookpuntsmedia zoals zwavelzuur bewerkt. Het residu wordt gescheiden door filtratie, gewassen en gedroogd en afgewogen. Andere ontwikkelingen binnen het totaalpakket van deze fabrikant is o.a. de calcimeter voor de bepaling van carbonaat in grond en de nieuwe compleet geautomatiseerde CZV apparatuur.

 Bekijk ook de mogelijkheden voor de nieuwe Kjeldahlsoftware bij de bepaling van de standaard Kjehdal analyse.

Dit nieuwe instrument staat op de WoTS 2016 bij ons op standnummer 7B078 Hal 7.

Applicatie werk in uitvoering bij Anaspec Solutions B.V.

In het ultra moderne laboratorium van Anaspec Solutions B.V. worden veelvuldig testen uitgevoerd op verschillende producten.

Overzicht applicatie laboratorium Anaspec Solutions B.V.

Anaspec Solutions B.V. introduceert de BiodieselIR

Anaspec Solutions B.V. neemt deel aan de grootste bio-energiebeurs die Europa momenteel rijk is. Op standnummer 95 kunnen producenten de nieuwe BiodieselIR bekijken. Uniek is vooral de mogeljkheid om in het lab en in het proces te analyseren, waarmee enorme kosten zullen worden bespaard. Dit vertelllen wij u graag tijdens de beurs en wordt in het lezersprogramm door Marcel Ardon aan het publiek nogeens toegelicht. Anaspec Solutions zoekt voor de landen buiten de Benelux geschikte verkooppartners. Wij verwelkomen u graag op dit tweedaagse evenement. Kijkt u op www.biofuels-expo.co.uk voor meer informatie

Introductie NIR toepassing in eetbare olien, alsmede voor de biodiesel.

Anaspec introduceert twee concepten voor zowel laboratorium als inline ten behoeve van het analyseren van diverse eigenschappen in Biodiesel. Analysetijden van circa 1,5 uur d.m.v. GC worden tot enkele minuten gereduceerd.

Nieuwe online melkcellen voor de zuivelindustrie

Voor de zuivelindustrie heeft de firma Q-Interline de bestaande melkcel verbeterd, deze is nu nog eenvoudiger te onderhouden. Voor meer informatie kunt u ons benaderen via ons contactfomulier.

Bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

 

Neem contact op

Nieuw: DairyQuant GO

Sinds jaar en dag zijn er instrumenten die dagelijks analyses in vloeibare zuivelproducten uitvoeren. Gewend als we zijn moet er met pompjes en chemicaliën gewerkt worden en zijn er diverse controle routines ingebouwd waardoor de operators steeds moeten wachten.

Meten tijdens de productie van chips

De Zeiss online NIR analyzer geeft een optimale controle tijdens de productie van chips. Meet verschillende parameters zoals, vocht, zout, kleur en nog veel meer tegelijk en continue.

Spinsolve in de Benelux

Na Euromar in Frankrijk presenteert onze gerespecteerde fabrikant Magritek hun benchtop NMR-systemen zowel op de ISHC2018-conferentie in Amsterdam als op de BOSS XVI-conferentie in Brussel. Bezoek deze stand tijdens deze week want er is een werkende demonstratie van de Spinsolve-serie aanwezig.

Anaspec: meetbaar beter

Anaspec Solutions B.V. is opgericht om tot meer adequate en klantgerichte oplossingen te kunnen komen. Wij bieden een breed scala van oplossingen aan, van natchemische, primaire technieken tot aan specialistische instrumentele technieken, voor zowel het laboratorium als het proces. Anaspec ondersteunt de klant van installatie tot gebruik. Met recht van A tot Z.

 

 


Contact opnemen met Anaspec

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

:
:
:
:
:

* velden voorzien van een * zijn verplicht in te vullen

Anaspec Solutions B.V.
Coenecoop 3C5
2741 PG Waddinxveen

Email: [email protected]
Tel: (+31) (0)182 304005

Follow us

LinkedIn

 

© 2013 - 2024 Anaspec | Realisatie: De Goudse Wolf